Horsch Joker RT

Horsch Joker RT

A HORSCH-nál a siker egyik garanciája a Joker tárcsacsalád, a világ minden táján rendkívül népszerű. A Joker RT generáció egyik legfőbb újítása a módosított munkaszélesség.

A valós munkaszélesség nagyobb, mint a gép típusában található számjelzés. A Joker 5 RT munkaszélessége most 5,15 méter. A Joker 6-7-8 RT típusoknál szintén ezen minta szerint alakul a valós munkaszélesség. Ezenfelül optimalizálták és egyszerűsítették a tárcsalapok helyzetét. A gép, igény szerint, oldalkorlátozó tárcsával is felszerelhető. Az optimalizált oldalkorlátozó tárcsa tökéletesen csatlakozik a szomszédos sávhoz. Ezenkívül megakadályozza a földdarabok átjutását a szomszédos táblára vagy a földútra. Az oldalkorlátozó tárcsa optimális tájolásával egyenletes szegélyeket lehet készíteni.
 


 

A Joker RT másik kiemelkedő újdonsága a csapágyrendszer, amely a HORSCH saját tervezése és fejlesztése, megfelel a HORSCH, csapágyrendszerekkel szemben támasztott igen magas követelményeinek, amely már világszerte ismert és bevált. A fejlesztés középpontjában a robosztusság és a nagy teherbírás állt. A csapágyházon belül kifejlesztett ötszörös kazettás tömítés, teljeskörű védelmet nyújt a szennyeződésekkel szemben. A bőségesen méretezett kettős kúpgörgős csapágyaknak köszönhetően, ezentúl is a legrobusztusabbak lesznek a piacon. Optimalizálták a tárcsalapokat is, az új tárcsalap-tartóval még kisebb munkamélységnél is tökéletesen át lehet vágni a teljes felületet. Az alapváltozatba 52 centiméter átmérőjű tárcsalapokat építenek. Alternatívája az új, szintén 52 cm átmérővel rendelkező, úgynevezett CoverCrush Disc (hullámos) tárcsalap. Az átgondolt hullámforma lehetővé teszi a talaj felületének finom morzsolódását, illetve a köztesnövények pontos és precíz bedolgozását, 0-8 cm-es munkamélységben.

Az új Joker RT teljesen az ügyfél igényei szerint konfigurálható. Például választhat egyes és dupla hengersorok között, illetve a Crossbar simító vagy a késhenger között. A könnyebb és precízebb munkamélység beállításához, opciós tételként választható hidraulikus mélységállítás, a Joker 8 RT-nél alap tartozék.
 


 

A HORSCH a hengerváltozatokkal is számos lehetőséget kínál az új RT szériához. A duplahengeres variánsként választható, úgynevezett laprugós tagókból álló, laza és középkötött talajokon alkalmazható, megfelelő egyengető hatással rendelkező Dupla RingFlex tömörítő, illetve a sávos mélyre ható tömörítéssel és jó öntisztulással rendelkező  Dupla RollPack tömörítő mellett, választható a szimpla hengeres szintén laprugós tagokból álló, nagy keverőhatással és kiváló egyengetéssel rendelkező RollFlex tömörítő, RingFlex tömörítő, illetve a köves és nehéz talajokon alkalmazható, mélyreható visszatömörítést és szilárd talajfelszínt létrehozó SteelDisc tömörítő és a csőpálcás henger, amely olyan talajhoz ajánlott, melyek hajlamosak a hengerek előtti gyors feltorlódáshoz.. Talajon a pattogás elkerülésére az új Joker RT is fel van szerelve a bevált és szabadalmazott HORSCH SoftRide rendszerrel. Ez biztosítja a teljesen nyugodt futást a terepen. A dupla hengersor ingás felfüggesztésű, és kiegyenlíti a talaj hepehupáit, illetve a lengő kettős tömörítő mindig alkalmazkodik a munkamélységhez és biztosítja az egyenletes talajnyomást.
Az új Joker RT-vel, a talajt kímélve, a tábla szélén a hengersorok teljes szélességében lehet fordulni.
 


 

Mellső talaj-előkészítőként magágykészítéshez a mellső simítót, vagy a hidraulikusan állítható késhengert kínálja a HORSCH. A késhenger átmérője 300 mm, hengertagonként hat késsel szerelve. Zárt rotorjának köszönhetően rendkívüli módon robosztus a késhenger, amely magas szintű stabilitást biztosít. A késhenger magas fordulatszámát és a fokozott aprítási hatását a henger kis átmérője biztosítja, ezáltal alkalmas a repce-, a napraforgó-, a silókukorica-tarlót és a köztesnövények aprítására és bedolgozására. A késhenger alternatívájaként a Crossbar is rendelkezésre áll, melynek rugós fogai hosszirányban állnak. Ez különösen magágykészítésnél előnyös. A simító be- és kihajtása, illetve előfeszítése hidraulikus.

 

Fotók: HORSCH

Elérhető

Kapcsolódó cikkek