A kerekes Fendt traktorok új magyarországi forgalmazója az AgroVario

A kerekes Fendt traktorok új magyarországi forgalmazója az AgroVario

Az AXIÁL Kft. 2023. július 1-jétől átadja a német Fendt kerekes traktorok magyarországi importőri jogát a leányvállalatának az AgroVario Kft.-nek.

Ezáltal - a hevederes traktorok kivételével - a teljes Fendt termékpaletta elérhetővé válik az AgroVario Kft. értékesítési hálózatából.

 

2022 nyarán már értesülhettek róla, hogy az AXIÁL Kft. többségi tulajdonában álló AgroVario Kft. elindította a Fendt márka teljes termékpalettájának bevezetési programját Magyarországon.

Az AgroVario Kft. az eltelt időszakban a Fendt márka kombájn, bálázó, kasza, rendterítő, rendképző, rendfelszedő kocsi, önjáró silózó és permetező, valamint teleszkópos rakodó típusait kínálta ügyfeleinek. 2023. július 1-jétől tovább bővül termékpalettájuk a Fendt kerekes traktorkínálatával, mely az AXIÁL Kft. portfóliójából kerül át a vállalathoz.

 

 

Azzal, hogy az AXIÁL Kft. érdekeltségi körébe tartozó AgroVario Kft.-hez kerül a Fendt márka szinte összes gépének és megoldásának kizárólagos hazai értékesítési joga – ez alól kivételt képeznek a hevederes erőgépek, melyek forgalmazását továbbra is az AXIÁL Kft. látja el -, lehetővé válik egy koherens tudásbázis kialakítása és ennek megfelelően egy specializált, még magasabb szintű szakmai háttér biztosítása. A termékáthelyezés révén mind az AgroVario Kft., mind az AXIÁL Kft. ügyfelei nagyobb figyelemben és hatékonyabb kiszolgálásban részesülhetnek a kibővülő és koncentrált szervizkapacitás révén.

A Fendt erőgépekhez kapcsolódó értékesítés utáni szolgáltatásokat, mint például az alkatrészellátást és szervizszolgáltatást, az ügyfelek a jövőben továbbra is igénybe vehetik az AXIÁL Kft. 19 telephelyén a megszokott, színvonalas minőségben, miközben az AgroVario Kft. hálózatbővítése nagy erőkkel folyik.

Az AXIÁL Kft. a magyar agrárium meghatározó szereplőjeként továbbra is olyan neves, világmárkák értékesítését és támogatói hátterét látja el hazánkban, mint a CLAAS (2000 óta), a Horsch (2007 óta) vagy a Manitou (1998 óta). Az átrendeződés részeként e márkák értékesítésére és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokra a magyar gazdálkodók igényeit szem előtt tartva még koncentráltabb figyelmet fordít a jövőben az anyavállalat.

 


 

Az AXIÁL Kft.-ről

Az 1991-ben alapított AXIÁL (www.axial.hu) az egyik vezető mezőgazdasági és építőipari gépkereskedelemmel foglalkozó szolgáltató Magyarországon. A cég tevékenysége kiterjed a mezőgazdasági gépek széles körének (traktorok, betakarítógépek, anyagmozgató gépek, valamint az ezekhez használható munkagépek és eszközök) értékesítésére. A családi tulajdonban lévő magyar vállalat 19 hazai telephellyel rendelkezik, központja Baján található. A cégcsoport kínálatában szintén megtalálhatók olyan értéknövelő szolgáltatások, mint például alkatrész-kereskedelem, szervizhálózat üzemeltetés, mezőgazdasági gépbérlet, finanszírozás, használtgép-kereskedelem, valamint egyedülálló precíziós gazdálkodási szoftver-hardver infrastruktúra megoldások.

 

Az AgroVario Kft.-ről

Az AXIÁL Kft. által alapított AgroVario Kft. (www.agrovario.hu) központja az észak-magyarországi Ácson található. Tevékenységét tekintve a német Fendt márka gépeinek forgalmazására specializálódott, de kínálatában vannak Bauer öntözőberendezések és tartálykocsik, valamint Brantner pótkocsik is. Az új értékesítési szervezet jelenleg képviseleti hálózatot épít ki hazánkban a gazdálkodók közvetlen kiszolgálására, melynek első alközpontjai Békéscsabán és Miskolcon kaptak helyet, 2023 év végéig pedig folyamatosan nyílnak új telephelyeik Szolnokon, Szekszárdon és Kaposmérőn. Az értékesítési pontok számának növelésével a teljes szolgáltatási paletta elérhetővé válik a bevezetett új géptípusokra, a gépértékesítéstől kezdve a szervizellátáson keresztül az alkatrészellátásig.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek