Hat új FL C homlokrakodó az ELIOS, AXOS és ARION számára a CLAAS-tól

Hat új FL C homlokrakodó az ELIOS, AXOS és ARION számára a CLAAS-tól

A CLAAS új generációs, rendkívül innovatív, jelentősen továbbfejlesztett kényelmi és teljesítményjellemzőkkel rendelkező homlokrakodókat vezet be, amelyek a korábbi, beépített mechanikus párhuzamvezetéssel rendelkező FL C sorozatot váltják fel.

Az új modelleket az Agritechnica kiállításon mutatják be.

 

Az FL 40 C-től az FL 140-ig terjedő hat új modell 940 és 2490 kg közötti emelőkapacitást (a kanalak forgáspontja előtt 80 cm-re mérve) és 1820 és 3120 kg közötti szakítóerőt biztosít. A maximális emelési magasság a kanál forgáspontjánál 3,50 és 4,50 m között mozog.

 

 

Az új FL C sorozatú homlokrakodók az ELIOS, AXOS és ARION gépeket még termelékenyebb rakodógépekké alakítják át.

 

Az első dolog, ami feltűnik, az az új, innovatív háromrészes kialakítás, amely tökéletesen kiegészíti a CLAAS traktorok formatervét. A dupla szögű gém több mint 20 cm-rel lefelé tolja el a párhuzamosok forgáspontmechanizmusát. Így a gépkezelő még jobban rálát a keretre és a munkagépre, különösen, hogy az első keresztgerenda 10 cm-rel lejjebb került.

Az új kialakítás a CLAAS homlokrakodókra jellemző megszokott robusztussággal és gyártási minőséggel rendelkezik. A gémet a legigényesebb feladatokhoz is tervezték. Minden hidraulikavezeték a védelem érdekében a vázba van integrálva.

 

A gém háromrészes kialakítása javítja a munkagépek és az elülső rakodási terület áttekinthetőségét. Kérésre automatikus kanalvisszavezetés is rendelhető.

 

A bevált kényelmi jellemzők megőrzése

Az FL és FL C homlokrakodókból ismert FITLOCK csatlakozórendszer megmaradt: a reteszelés teljesen automatikus és teljesen mechanikus. A feloldáshoz egyszerűen ki kell engedni egy kis kart a gémben. A MACH multikuplung rendszerrel az összes hidraulikus és elektromos vezeték egy pillanat alatt csatlakoztatható a traktorhoz - további csatlakozók nélkül. Ez a rendszer gyorsan és biztonságosan teszi lehetővé a homlokrakodó rögzítését.

Az opcionális hidraulikus FASTLOCK rendszerrel az automatikus mechanikus reteszelés mellett a tartozékok a fülkéből, kényelmesen, egy gombnyomással rögzíthetők. A harmadik és negyedik funkció a MACH 2 multikuplungon keresztül csatlakoztatható, amely szivárgásmentes, lapos tömítésű csatlakozókkal rendelkezik. Kérésre a harmadik funkcióhoz nyomáscsökkentő funkció is rendelhető.

Az automatikus kanálvisszaállítás funkció automatikusan visszaállítja a kanalat a vízszintes rakodási helyzetbe - növelve a kezelő kényelmét és a termelékenységet.

Az opcionális LED-es munkalámpák tökéletesen megvilágítják a rakodási területet sötétben. Az új kialakítás és az új funkciók az ELIOS, AXOS és ARION gépeket még termelékenyebb rakodógépekké alakítják át.

 

Rövid áttekintés az új CLAAS FL C homlokrakodók előnyeiről:

  • Új, innovatív kialakítás három részből
  • Jobb kilátás a munkagépekre és a traktor előtti területre
  • Az ELIOS, AXOS és ARION esetében hat modell közül választhat 940 és 2.490 kg közötti emelési kapacitással
  • Rendkívül robusztus, tartós gém a legigényesebb alkalmazásokhoz
  • Beépített mechanikus párhuzamvezetés
  • FITLOCK rögzítés: automata, mechanikus, biztonságos és gyors
  • FASTLOCK multikuplungok a hidraulika és az elektromosság számára.
  • MACH 2 csatlakozók lapos tömítésű csatlakozókkal a 3. és 4. funkcióhoz
  • Nyomáscsökkentő kar a 3. funkcióhoz
  • Opcionális automatikus kanálvisszaállítás

 

Forrás, kép: CLAAS

Fordította: Goldring Bence, marketingmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek