Elkészült a mezőgazdasági cégek márkaértékét mutató DLG Image Barometer
  • Axiál
  • 2022. március 10. 1 Perc

Elkészült a mezőgazdasági cégek márkaértékét mutató DLG Image Barometer

A Német Mezőgazdasági Szövetség (DLG) minden évben közvéleménykutatást tart a vezető gazdálkodók körében a mezőgazdasági környezetben tevékenykedő vállalatok megítéléséről.

Az eredményeket az ún. DLG Image Barometer mutatja, melyet 2021/2022-ben is elkészítettek.

A felmérésben összesen 664 vállalatvezető vett részt, a megkérdezettek átlagéletkora 52 év és jellemzően technikusi vagy mestercímmel rendelkeznek. Átlagosan 352 hektár mezőgazdasági hasznosítású földterületen hagyományos gazdálkodást folytatnak, és a gazdaság fókuszától függően 302 szarvasmarhát, 1600 sertést vagy 16 112 db csirkét tartanak, az esetek 37%-ában pedig tisztán szántóföldi növénytermesztés folytatnak. A felmérés során vizsgálták a márka ismertségét, használatát, elégedettséget és preferenciákat, arculatát és kommunikációját.

Mezőgazdasági gépészet kategóriában a legjobb tízben szereplő márkák között megtalálható az AXIÁL Kft. által Magyarországon forgalmazott Fendt, CLAAS és Horsch is. A Fendt továbbra is tartja első helyét a tabellán, a CLAAS a második helyen szerepel, mellyel a tavalyi évhez képest egy helyet javított és a Horsch a Fendthez hasonlóan őrzi helyezését, mely esetében a hatodik pozíció. Állattartási technológia kategóriában a tízes listát a szintén az AXIÁL Kft. kínálatában, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala, Somogy, Vas, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében is elérhető DeLaval márka vezeti.

A teljes cikk és tanulmány a DLG oldalán elérhető, ide kattintva jut el a weboldalukra!
 


Forrás:DLG
 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek