Adománygyűjtés az Ukrajnából érkező rászorulóknak

Adománygyűjtés az Ukrajnából érkező rászorulóknak

Az AXIÁL Kft. a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetével együtt gyűjtést szervez az Ukrajnából érkező rászorulóknak.

Korábban már hírül adtuk, hogy az orosz-ukrán háború miatt az AXIÁL Kft. a Hód-Mezőgazda Zrt-vel karöltve humanitárius segítséget nyújt 70 fő Ukrajnából érkező személynek. Ezen túlmenően most az AXIÁL Kft. úgy döntött, hogy a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetével közösen gyűjtést szervez szintén az Ukrajnából érkező rászorulóknak. A gyűjtésben részt vesz a vállalat mind a 19 telephelye, melyek pontos címeit itt tekintheti meg.
 

A szervezők a gyűjtés során szívesen veszik a vállalat munkatársainak, partnereinek, illetve bárki másnak a felajánlásait, melyeket az Alkatrészüzletekben tudnak leadni 2022. március 21-ig. A felajánlások ezt követően a bajai logisztikai központba kerülnek, ahonnan a vállalat eljuttattja azokat a Magyar Vöröskeresztnek.

A gyűjtés során elsősorban:

  • tartós élelmiszert (könnyen elkészíthető ételeket, poharas vagy zacskós leveseket, gyorsrizst, készétel-, zöldség-, gyümölcskonzerveket, kekszeket, ropikat, instant teákat, kávékat, tartós tejet);
  • nem óriási kiszerelésű folyékony mosószert, öblítőt, fertőtlenítőszert, WC-papírt, papírzsebkendőt, papírtörlőt, nedves törlőkendőt, kézfertőtlenítőt, szappant, sampont, tusfürdőt (gyermekeknek is), fogkefét, fogkrémet várnak.
  • A kisgyermekeknek pedig további babaápolási cikkekre (fürdető, sampon, krém, púder, olaj, nedves popsitörlő, pelenka, esetleg textil pelenka, pléd, törölköző), a nagyobbaknak apróbb játékokra (kirakó, gyöngy, kisautó, labda, írószerek, színezők, füzetek) van szükségük.
  • Továbbá szükség van felnőtt és gyermek ruházatra is (póló, cipő, papucs, fehérnemű stb.), illetve ezen felül kicsi és nagyobb kerékpárra, valamint állványos ruhaszárítóra is.

Aki adományok helyett pénzbeli segítséggel szeretné támogatni az Ukrajnából érkező rászorulókat, az megteheti azt a 1359-es adományvonal hívásával vagy az alábbi számlára történő utalással:

Belföldi átutalás esetén:

Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009 Közlemény: humanitárius válság

Külföldről történő átutalásnál:

IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009 Swift kód: OKHBHUHB Bank neve: K&H Bank Zrt. Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. Közlemény: humanitárius válság"

                                                   

Elérhető

Kapcsolódó cikkek

Humanitárius összefogás
2022. március 02. 2 Perc