Humanitárius összefogás

Humanitárius összefogás

Az AXIÁL Kft. és a Hód-Mezőgazda Zrt. látva az ukrajnai eseményeket úgy döntött, hogy humanitárius segítséget nyújt és Ukrajnából érkező személyeket fogad Hódmezővásárhelyen.


A Hód-Mezőgazda Zrt. területén található, egyébként mezőgazdasági munkák idején, illetve az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon használt két épületben összesen 70 fő részére készítettek elő szálláshelyeket.

A friss ágyneműk mellett az érkezők tisztasági csomagot is kapnak, a szállás még komfortosabbá tétele érdekében pedig a Hód-Mezőgazda Zrt. informatikusai a szolgáltatást biztosító Szemernet Kft. munkatársával együtt előkészítették az internetszolgáltatás bővítését. A Szemernet Kft. munkatársa számos térítésmentes munkaórát vállalt, hogy időben elkészüljenek a bővítéssel. Az antennákat az AXIÁL Kft. informatikai szolgáltatója, az Infobex Kft. szintén ingyen biztosította. Továbbá mind az AXIÁL Kft-től, mind a Hód-Mezőgazda Zrt-től televíziókészülékek is kerültek az épületekbe, hogy a lakók követhessék a krízishelyzet eseményeit.

A mezőgazdasági cégek teljes ellátást, étkezést nyújtanak a 70 fő részére, továbbá a gyerekeknek játékokat is beszereztek. Hódmezővásárhelyen Covid-tesztelés is lesz az Ukrajnából érkezők részére az egészségügyi biztonság érdekében, melynek költségét szintén az AXIÁL Kft. és a Hód-Mezőgazda Zrt. fedezi.
 

 

Forrás és kép: Hód-Mezőgazda Zrt, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek