Együttműködés a közlekedésbiztonságért

Együttműködés a közlekedésbiztonságért

2022. március 30-án kerül sor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és AXIÁL Kft. együttműködési megállapodásának aláírására.

Az együttműködés célja felhívni a figyelmet, hogy a mezőgazdasági gépek közlekedése a szabályoknak megfelelő történjen a közúti közlekedés során. Ennek érdekében a Rendőr-főkapitányság és az AXIÁL Kft. közösen vállalja, hogy olyan kommunikációs propagandát épít fel, amely lehetővé teszi a mezőgazdasági területen dolgozók számára a jogszabályi háttér megismerését, mezőgazdasági versenyek szervezését, vezetéstechnikai oktatás bevezetését a mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A programok kifejezetten az adott évszak mezőgazdasági tevékenységeihez igazodnak, felhívva a figyelmet a mezőgazdaságban dolgozó gépjárművek jogszerű használatára, illetve a közúti közlekedésben résztvevő minden más személy figyelmét és türelmét a lassújárművekre.

A megállapodást az AXIÁL Kft. részéről Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány írja alá.

 

 

„Örömünkre, szolgál, hogy támogathatjuk ezt a programot, hiszen mi is igyekszünk minden alkalommal hangsúlyozni a közlekedésbiztonság jelentőségét. Fontos, hogy legyünk türelemmel a közúton haladó mezőgazdasági gépekkel, a járművet vezető gépkezelők lényegében értünk dolgoznak, többek között nekik köszönhetően kerül étel nap mint nap az üzletek polcaira. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a mezőgazdasági gépeknek is megfelelő műszaki állapotban kell lenniük ahhoz, hogy részt vehessenek a közúti közlekedésben. Mi is csak olyan gépeket adunk át partnereinknek, melyek az előírásoknak megfelelően a kötelező fény- és világító berendezésekkel, fékrendszerekkel felszereltek, s melyek mind a gépkezelő, mind a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát is szolgálják. Ha valakinek régebbi eszköze van és ehhez nem rendelkezik felszereléssel, akkor boltjainkban kollégáink tudnak segíteni a szakszerű eszközök beszerzésében. Bízunk benne, hogy a kezdeményezés hatására javulnak a közlekedésbiztonsági statisztikák és nemcsak megyei, hanem országos szintre is kiterjed a program.”

 

 

A két intézmény kapcsolata nem újkeletű, tavaly ősszel az AXIÁL Kft. már támogatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett közlekedési versenyt, melyet a mezőgazdasági gépjárművezetők részére szerveztek. A közlekedésbiztonság iránti elkötelezettség további jele a most aláírt megállapodás, valamint az a szimbolikusan, rendőrségi grafikával dekorált traktor, melyet a sajtóesemény résztvevői ki is próbálhattak itt a Driving Camp pályán.

 

 

Ön az AXIÁL Kft. 2022. március 30-án megjelent hivatalos sajtóközleményét olvasta.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek