Dupla ünneplés: szakértő zsűri díjazta a CLAAS nagy traktor és autonómia csoportot

Dupla ünneplés: szakértő zsűri díjazta a CLAAS nagy traktor és autonómia csoportot

A CLAAS új XERION 12-es sorozatát és a 3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY csoportot egyaránt Farm Machine 2024 díjjal tüntették ki az Agritechnica kiállításon. Alig néhány nappal korábban a XERION 12.650 TERRA TRAC az Év Traktora 2024 címet kapta.

Az új XERION 12-es sorozat a világ vezető mezőgazdasági technológiai szakkiállításának egyik vitathatatlan fénypontja volt Hannoverben. A Harsewinkeli gyár nagy lóerős traktora most már a második nemzetközi díjat kapta meg egymás után. Az Év Traktora 2024 díjat követően a CLAAS traktorcsalád nagy teljesítményű és hatékony zászlóshajója most a "Farm Machine 2024" díjjal is kitüntetést kapott a nagy traktorok kategóriájában. "El vagyunk ragadtatva, hogy a XERION 25 éves piaci jelenléte után Helmut Claas víziója is megkapta ezt a rangos díjat" - magyarázza Dr. Martin von Hoyningen-Huene, a CLAAS csoport technológiai igazgatója, a traktorok és munkagépek üzletágért felelős vezetője. "Ez a díj és az Év Traktora 2024 az egész termékcsapaté a fejlesztés, a marketing és az értékesítéssel együtt. A piaci bevezetéssel kapcsolatos számos rendkívül pozitív vásárlói észrevétel után mindkét díj lenyűgözően megerősíti a traktor innovatív megközelítését, és újabb bizonyítéka a traktor számos kétségtelen műszaki és gazdasági érvének."

 

 

A XERION-nal a CLAAS 25 éve a nemzetközi nagy traktorgyártás egyik technológiai motorja. A XERION 12-es sorozat az alacsony fordulatszámú 2.0 koncepcióval egyedülálló ebben a traktorszegmensben a CMATIC fokozatmentes sebességváltónak köszönhetően, amelynek maximális sebessége 50 km/h (TERRA TRAC: 40 km/h-ig), hidraulikateljesítménye 537 l/perc szállítási sebességgel rendelkezik. Az újonnan kifejlesztett és csillapított TERRA TRAC háromszög alakú gumihevedereknek köszönhetően, a négypontos rugózott fülkéből - amely a legnagyobb ebben a kategóriában a traktorok között - páratlanul jó kilátás nyílik minden irányba. A két kormányzott tengellyel ellátott folyamatos váznak köszönhető rendkívüli teherbírás és precíz kormányzás jellemzi a gépet. A kompromisszumok nélküli összkerékhajtási koncepció kiegyensúlyozott 50:50 arányú súlyelosztással és a CEMOS kezelőtámogató és folyamatoptimalizáló rendszerrel szintén páratlan. "A vontatási hatékonyság mindig is szilárdan a traktoraink DNS-ében volt rögzítve" - magyarázza Dr. Martin von Hoyningen-Huene. "A XERION 12-es sorozatnál a XERION ügyfelei által világszerte nagyra becsült, jól ismert erősségeket vettük alapul, továbbfejlesztettük, és a TERRA TRAC több mint 25 éves fejlesztési és gyártási tapasztalatával kombináltuk egy erős, meggyőző összkoncepcióban."

 

 

Az erő több mint teljesítmény: A XERION 12-es sorozat több vonóerő-hatékonyságot és több kényelmet jelent - de a CEBIS-nek, a CEMOS-nak és a csatlakoztathatóságnak köszönhetően több segítséget is.

Jubileumi hangulat a CLAAS-nál (balról jobbra): Alexander Brockmann, Thomas Spiering, Lukas Große-Wienker, Jan Wieckhorst, Johannes Weisbrodt és Dr. Martin von Hoyningen-Huene ünneplik a Farm Machine 2024-et a nagy traktorok kategóriájában a Német Mezőgazdasági Könyvkiadó által az Agritechnica kiállításon szervezett díjátadón.

 

A 3A nyert az "Intelligens gazdálkodás és robotika" kategóriában

A CLAAS örömmel vett át egy újabb díjat a 3A alapító partnereivel, az AgXeeddel és az Amazone-nal közösen. Az "Intelligens gazdálkodás és robotika" kategóriában a világ első, magas fokú automatizálással és autonómiával foglalkozó csoportja két konkurens pályázattal szemben győzött, és így az ezüst innovációs díj után egy második díjat is kapott az Agritechnica kiállításon. "A fejlett folyamatautomatizálás és az autonómia a globális mezőgazdaság egyik jövőbeli megatrendje" - mondták a 3A alapító partnerei. "A 3A - ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY nyílt hálózatnak köszönhetően a cél az, hogy a kisebb, kevesebb fejlesztési erőforrással rendelkező vállalatok is részt vehessenek a szántóföldi gazdálkodásban az automatizálás előretörésében. A jövőben a gazdálkodók és a vállalkozók a gyártók megoldásainak széles skálájához férhetnek hozzá, és kiválaszthatják a műveleteikhez és igényeikhez legoptimálisabb technológiát. Mindenekelőtt a technológiák és megoldások a kompetenciák összefogásával gyorsabban érnek majd el a piaci érettségig, és felgyorsul a szabványosítás."

A 3A - ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY gyártófüggetlen, nyitott megközelítése széles körű érdeklődést vált ki a nemzeti és nemzetközi mezőgazdasági technológiai gyártók körében. A Müthinggel már a negyedik partner csatlakozott a 3A hálózathoz. Más vállalatok már kifejezték érdeklődésüket a csatlakozás iránt, és megkezdték a kezdeti tárgyalásokat az alapító partnerekkel.

 

A 3A alapító partnerek képviselői: A CLAAS, az AgXeed és az Amazone képviselői örülnek az Agritechnica 2023 második díjának.

Az intelligens gazdálkodás és robotika kategóriában a zsűri a 3A - ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY (fejlett automatizálás és automatizálás) díjat ítélte oda. Az Agritechnica Innovation Award után ez volt a második díj az Agritechnica kiállításon az autonómia csoport számára.

 

Forrás, kép: CLAAS

Fordította: Goldring Bence, marketingmenedzser

 

 

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek