A CLAAS négyrotoros LINER rendképzői mostantól Section Control rendszerrel is kaphatóak

A CLAAS négyrotoros LINER rendképzői mostantól Section Control rendszerrel is kaphatóak

​​​​​​​A CLAAS LINER 4700, 4800 és 4900 rendképzők minden BUSINESS változata a 2024-es termékévtől Section Control rendszerrel is elérhető lesz.

Az automatikus emelés és leengedés a táblavégi fordulókban és az ék alakú tarlókon agymértékben csökkenti a kezelő munkaterhelését és egyszerűsíti ezt az összetett műveletet.

 

 

A nagyméretű, egyenkénti rotorkiemeléssel rendelkező rendképzőkkel való munka a táblavégen vagy a mezőszéleken gyakran nagy koncentrációt igényel a gépkezelőtől. A munkájuk megkönnyítése érdekében a 2024-es szezontól minden LINER 4700/4800/4900 BUSINESS felszerelhető Section Control rendszerrel. A rotorok automatikusan felemelkednek, majd ismét leengednek a táblavégi fordulókban és az ék alakú tarlókon, a traktor-rendsodró kombináció helyzetétől függően. Más szóval a Section Control funkció a rotorok felemelését és leeresztését a haladási irányban és a haladási irányra merőlegesen is vezérli. A funkció használatához a LINER 4700/4800/4900 BUSINESS-en, valamint a traktor kormányzásán a TC-SC feladatvezérlőnek aktiválva kell lennie.

Ezen automatikus funkció nélkül szélsőséges esetekben azt igényli, hogy a kezelőnek mind a négy rotort külön-külön kelljen fel- és leengednie, ami nagyfokú koncentrációt és gyakran a haladási sebesség csökkentését igényli. Ezenkívül a kezelési hibák vagy pontatlanságok hátrányosan befolyásolhatják a területteljesítményt és a munka minőségét. A folyamat automatizálása a Section Control segítségével csökkenti a nagyméretű rendképzőkkel végzett munka bonyolultságát, lehetővé téve a kevésbé tapasztalt kezelők számára is, hogy tiszta tarlót hagyjanak maguk után. Hosszú munkanapokon a gyakorlott kezelők munkaterhelését érezhetően csökkentik, miközben a kezelői hibák kockázata - különösen az éjszakai műszakok során - jelentősen csökken.

 

Egy újabb lépés a teljesen automatizált folyamatlánc felé

"A 12,70 m-es munkaszélesség, a 250 m-es átlagos tarló hossz és a napi 100 ha-os munkamennyiség együttesen több mint napi 300 tábalvégi fordulót jelent, amelyek mostantól az automatikus emelő funkcióval végezhetők el" - magyarázza Marco Neiss, a Greenline CLAAS Saulgau GmbH termékmarketing vezetője. "Mint látható, a kezelői kényelem szempontjából ez egyértelműen forradalmi változást jelent. A funkció használata a GPS PILOT CEMIS 1200 kormányrendszerrel és a CLAAS pályatervezéssel együtt - az automatizálás maximális szintje - megkönnyíti a munkaterhelést, és további előnyökkel jár a teljes folyamatláncban, egészen a takarmánybetakarítóig.".

A Section Control funkció már most megrendelhető az új LINER 4700/4800/4900-asokhoz a 2024-es betakarítási szezonra. A meglévő LINER BUSINESS gépekhez utólagos felszerelési lehetőség is rendelkezésre áll.

 

A LINER 4700/4800/4900 BUSINESS szekcióvezérlése automatikusan felemeli, majd leereszti az akár négy rotort a táblavégi fordulókban és az ék alakú mezőszéleken - ezzel megkönnyíti a munkát a tapasztalt és a tapasztalatlan kezelők számára egyaránt, és növeli a termelékenységet és az eredményeket nappal, de különösen éjszaka.

 

Forrás, kép: CLAAS

Fordította: Goldring Bence, marketingmenedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek