Dimény Imre szobor a Szent István Campuson
  • Axiál
  • 2022. november 23. 1 Perc

Dimény Imre szobor a Szent István Campuson

Dimény Imre tiszteletére avattak szobrot a MATE-n október végén, a mellszobor megvalósításának támogatói között volt az AXIÁL Kft.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a nagy elődök emléke előtt tisztelegve, egyben múltjának megbecsülése és hagyományainak megőrzése céljából létesített szoborparkot a Szent István Campuson.

Ebben a szoborparkban kapott helyet a 2017 márciusában, 95 éves korában elhunyt Dimény Imre egykori földművelésügyi és élelmezésügyi miniszter, a MATE jogelődjének, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem volt rektora, Széchenyi-díjas akadémikus bronz mellszobra is, melyet október 25-én avattak fel.
 

 

Lantos Györgyi szobrászművész alkotásának megvalósítását különböző támogatások tették lehetővé a Dimény Imre Emlékbizottság, a MATE és az Agrár Örökség és Kultúra Ápolásáért Alapítvány számára, mely intézmények levélben fejezték ki köszönetüket az AXIÁL Kft. hozzájárulásáért is.

Dimény Imre életéről és munkásságáról IDE kattintva olvashat bővebben! Emlékét és szakmai hagyatékát szívünkben őrizzük!

Forrás, kép: MATE

Elérhető

Kapcsolódó cikkek