Az idei évtől már akkreditált képzéssel tudja a MEGFOSZ tovább képezni a szakoktatókat

Az idei évtől már akkreditált képzéssel tudja a MEGFOSZ tovább képezni a szakoktatókat

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége kiemelten foglalkozik a szakmanépszerűsítéssel, amelyhez az egyik legfontosabb, hogy a jelentkező fiatalok megfelelő képzést kapjanak tanáraiktól.

Ennek érdekében a Szövetség, tagjai segítségével több éven keresztül tartott már szakoktatói képzést. Az idei évben először ezt akkreditált formában tudta megtartani az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet által kiírt pályázatának megnyerésének köszönhetően. A képzés hivatalos elismerésével a résztvevő szakoktatók kredit pontot kapnak. A képzés célja középfokú agrárszakképzésben dolgozó, szakmai elméleti és gyakorlati oktatók számára szakmai továbbképzés biztosítása, melynek során nagyon fontos, innovatív és számos újdonságot tartalmazó ismeretet és kompetenciát sajátíthatnak el a résztvevő személyek. A pályázat éppen ezért nagyon sokrétű volt és számos kritériumnak kellett megfelelni ahhoz, hogy országosan is elismert, kreditet adó szakképzést tudjon tartani a Szövetség.

A továbbképzést két helyszínen, két témában rendezik meg, két napos, 16 órás, elméleti - és gyakorlati oktatással, az első helyszín:

2022. november 17-18. (AXIÁL Kft., Baja) Erőgépek, valamint a munkagépek fejlesztése során bevezetett új technológiák bemutatása

Az AXIÁL Kft. bajai telephelyén 22 szakoktató jelent meg, akiknek az első napon a CLAAS kombájnról, a FENDT erőgépek felépítéséről és a hozzátartozó FUSE precíziós megoldásokról, valamint a HORSCH Leeb önjáró permetezőről tartottak a cég munkatársai előadásokat. Az előadáson elhangzottakat másnap egy telephelybejárást követően, a gyakorlatban is meg tudták tekinteni és ki tudták próbálni a szakoktatók a cég által kihelyezett gépeken (FENDT 516 Vario, CLAAS LEXION 6900, HORSCH Leeb 6.300 VN, Vario váltó működése, hátsó híd komplett hajtása és egy kiszerelt motor).

Az oktatások végén egy tesztkérdésekből álló vizsga várta az oktatókat, melyeket a kredit pontszám (16 kredit pont) eléréséhez 61%-ban kell teljesíteni.

A MEGFOSZ részére ez egy hatalmas siker és elismerés, hogy az eddigi évek kitartó munkájának köszönhetően már akreditált képzéseket is tarthat. A további években is törekedni fog tagjaival arra, hogy minél színesebb és az oktatókat fejlesztő képzéseket tartson, melyek elsajátításával az új generáció számára is át tudják adni az információkat.

A Szövetség ezúton is köszöni a lehetőséget és a közös munkát az Agrárminisztériumnak és a Herman Ottó Intézetnek, valamint ezúton köszöni az AXIÁL Kft. vezetésének és munkatársainak a segítséget.

 

Szöveg: Viczián Ágnes, MEGFOSZ

Kép: Kürti Ivett, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek