Az AXIÁL termékei újabb elismeréseket kaptak

Az AXIÁL termékei újabb elismeréseket kaptak

Kihirdették a budapesti HUNGEXPO-n, 2024. január 24-27. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési pályázatainak győzteseit, melyek között az AXIÁL termékei is megtalálhatók.

Az AXIÁL Kft. mint a hazai mezőgazdaságigép-kereskedelem egyik vezető vállalkozása ezúttal sem hiányozhat a szakma csúcsrendezvényéről, az AgrárgépShow-ról. A legközelebbi kiállítás 2024. január 24-27. között lesz látogatható, ahol a cég a megszokott módon a D pavilon teljes területén, mintegy 5000 négyzetméteren mutatja be újdonságait, melyek közül kettő a termékfejlesztési pályázaton díjat is nyert.

 

  • Nemzetközi Termékfejlesztési Díj, Gépesítés kategória, Nagydíj: CLAAS XERION 12.650 TERRA TRAC
  • Nemzetközi Termékfejlesztési Díj, Gépesítés kategória, Különdíj: Manitou MLT 850-145 V+

 

 

CLAAS XERION 12.650 TERRA TRAC

A CLAAS XERION 12.650 egy 650 lóerős összkerék-kormányzású teljes alvázzal rendelkező nehéz szántóföldi traktor. Alváza a nagyobb teherbírás és rugalmasság érdekében hegesztett és csavarozott. Egyediségéhez hozzájárul a ZF ECOOM gyártmányú teljesítmény elágazásos hajtóműve, mely hajtómű típussal másodmagával egyedi megoldást kínál a 600 lóerő feletti kategóriában. Mercedes Benz gyártmányú erőforrása 15.6 liter hengerűrtartalmú, Turbo Compound motor, mellyel szintén a legújabb technológiát hozza a mezőgazdasági területre. 4 köbméter űrtartalmú vezetőfülékéje a legnagyobb helyet kínálja, 4-ponton mechanikusan csillapított. Kilátás a vékony oszlopoknak és a szintén egyedi megoldást jelentő, jobb oldalra elrejtett kipufogónak és utánkezelő rendszernek köszönhetően, kiváló. Ikerkerékkel vagy hevederes kivitelben is kapható a traktor. 800/70R42-es mérettel, legnagyobb ikerkerekezési lehetőséget kínálja. Egyedi csillapított hevederes járószerkezete 76 vagy 91 cm széles lehet. Kabin- és hevedercsillapítással a legkényelmesebb komfortot kínálja, a hevederes gépektől megszokott rezgés, egyáltalán nem érzékelhető a kabinban. A traktorhoz elérhető hátsó függesztés, TLT hajtómű, csapos és gömbös alsó húzó, 80 és 110 mm átmérővel, automata vonófej, légfék. Hidraulika rendszere akár 8 db kihelyezett kör, és összesen 537 l/min teljesítményre képes.

CLAAS portfóliójában eddig 500 lóerő feletti kategóriában nem volt traktor, de a XERION 12.590 és 12.650 típusok megjelenésével a gyártó már 590 és 650 lóerős mezőgazdasági vontatót kínálhat a gazdálkodóknak. A mai elvárásoknak megfelelően ezek a gépek nem csupán kimagaslóan erősek, hanem hatékonyan, sokoldalúan használható erőgépek is egyben. Magyarországon jellemzően egyszerű szántóföldi húzó munkákra alkalmazzák az ilyen teljesítményű traktorokat, de emellett elláthatnak szállítási, valamint hátsó TLT-vel végzett munkákat is.

A CLAAS új XERION 12-es sorozatát a nemrég zajlott Agritechnica kiállításon Farm Machine 2024 díjjal tüntették ki, valamint a „Tractor of the Year 2024” elismerést is elnyerte. További információt a sorozatról IDE kattintva kaphat!

 

 

Manitou MLT 850-145 V+

Csúcstermelékenység, hatékony hidraulika, sokoldalú sebességváltó, betöltési hatékonyság – ezekkel a hívószakkal írható le legjobban az AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás Nemzetközi Termékfejlesztési Díj pályázatán, Gépesítés kategóriában Különdíjat nyert Manitou MLT 850-145 V+ teleszkópos rakodógép.

Az új Manitou MLT 850-145 V+ egy prémiumkategóriás, 5 tonna emelőkapacitású és 7,6 méter maximális emelőmagasságú teleszkópos rakodógép, mely jól kiegészíti a gyártó NewAg XL termékcsaládját. Eleget tesz a nagygazdaságok és szövetkezetek, az élelmiszeripar, valamint a kommunális ágazatok támasztotta rakodási igényeknek. Nagy igénybevételre és intenzív használatra tervezték, első sorban ömlesztett áruk, gabonafélék, szilázs, faforgács, pellet stb. rakodására, de az MLT 850 kiválóan helytáll szalmabálák vagy big-bag zsákok pakolásánál is. Növelt hatékonyság és termelékenység jellemző az MLT 850-145 V+ rakodó gyorsaságának, nagyobb terhelhetőségének (pl. nagyobb kanalaknak) köszönhetően. Ehhez hozzájárulnak továbbá a gép kezelési komfortját is növelő fejlesztések, mint például a HighView kamera, a JSM Autopower vagy az intelligens hidraulika csomag, melyek a kezelő fáradságérzetének csökkentésével még inkább növelik a termelékenységet, a napi teljesítményt.

Az innováció nemcsak az AGROmashEXPO, AgrárgépShow termékfejlesztési verseny zsűrijének elismerését nyerte el, ugyanis a típus már a 2022 decemberében megrendezett szlovák Agrosalon kiállításon „Gépek és technológia az állattenyésztésben kategória fődíját, valamint 2023 januárjában a lengyel Polagra Premiery aranymedálját is elnyerte. További információt a típusról IDE kattintva kaphat!

 

A díjazott gépeket további, hozzávetőleg hatvan géppel együtt megtekintheti a HUNGEXPO D pavilonjában, az AXIÁL standon 2024. január 24. és 27. között.

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek