Agráriumért OTP Díj a Hód-Mezőgazda Zrt-nek

Agráriumért OTP Díj a Hód-Mezőgazda Zrt-nek

Az OTP Agrár Derbyn a hitelintézet Agráriumért OTP Díjjal tüntetett ki öt mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozást, kiemelkedő szakmai teljesítményük elismeréseként. A díjazottak között van a Hód-Mezőgazda Zrt. is.

 

A járványhelyzet nehézségeit az agráriumban is gyors kilábalás követheti, a Vidékfejlesztési Program keretében érkező forrás pedig történelmi lehetőséget jelent – hangzott el az OTP Agrár Derbyn.

A koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok mellett az elmúlt évben szélsőséges időjárási hatásokkal, egekbe szökő gabona- és takarmányárakkal, valamint az inflációs hatásokkal is szembe kellett nézniük a gazdáknak, ám a jövőre várható gyors fellendülés az agráriumban is éreztetheti hatását – mutatott rá Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatója a rendezvényen.

Hozzátette: a Vidékfejlesztési Program keretében az elkövetkező 7 évben több mint 4 ezer milliárd forint áll rendelkezésre a magyar vidék, a mező- és erdőgazdaság, valamint az élelmiszeripar fejlesztésére, ami az előző költségvetési ciklusban rendelkezésre álló támogatás háromszorosa.

 

Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatója

 

„A támogatások ilyen arányú növekedése óriási – talán nem túlzás azt állítani, hogy történelmi léptékű – lehetőségeket hordoz magában mind az agrárium szereplői, mind az őket finanszírozó hitelintézetek számára. A fejlesztéseknél azonban azt is figyelembe kell venni, hogy csakis olyan jövőképet érdemes elképzelni, amelyben a fenntarthatóság mindhárom eleme – a társadalmi, a gazdasági és a környezeti szempontrendszer – azonos súllyal szerepel” – emelte ki Szabó István.

„A Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódva 260 milliárd forint értékben kaptak eddig fejlesztési támogatást az állattartó telepek. A pályázati források pozitív hatását azonban gyengítette az építőipari anyagok áremelkedése, ezért a minisztérium közös megoldásokat keres az agrárium nehézségeire. Ezek a – részben a bankok által finanszírozott – beruházások ugyanis nélkülözhetetlenek a magyar agrárium versenyképességének növekedéséhez” – fogalmazott Dr. Nagy István agrárminiszter.

 

Dr. Nagy István, agrárminiszter

 

Az eseményen öt mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari vállalkozás vehette át az Agráriumért OTP Díjat. A hitelintézet idén másodszor adta át az elismerést, amelyet azért alapított, hogy egy rangos és hiteles díjjal ráirányítsa a figyelmet a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások értékteremtő munkájára és kiemelkedő szakmai teljesítményére, amely az ágazat minden szereplője számára példaként szolgálhat. Mellettük az OTP Bank azon tanácsadója is átvehette az elismerést, aki az elmúlt évben a legsikeresebben építette tovább partnerségét az agrárium szereplőivel.

Az öt vállalkozási kategória díjazottjait a 2012-ben – Csányi Sándor elnök-vezérigazgató által – alapított, akadémikusok és szakmai szervezetek képviselőiből álló Agrárkollégium választotta ki a jelöltek közül. A dolgozói kategória nyerteséről pedig a hitelintézet régiós szervezeteinek javaslatai alapján az OTP Bank Agrárágazati Igazgatósága döntött.

 

 

A díjazottak, jobbról balra második a képen Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója

 

Díjazottak az öt plusz egy kategóriában:

Növénytermesztés - Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. A díjat Bodnár Lajos vette át, a Hajdú-Bihar megyében, mások mellett búzát, árpát, kukoricát, napraforgót, lucernát és repcét termesztő cég ügyvezetője.

Állattenyésztés – Hód-Mezőgazda Zrt. A Hódmezővásárhelyen sertés-, és szarvasmarhatenyésztéssel, valamint takarmánygyártással is foglalkozó vállalkozásnak ítélt elismerést Antal Gábor vezérigazgató vette át.

Élelmiszeripar – Prograg-Agrárcentrum Kft. A Ráckeresztúron tejtermelő tehenészetet működtető vállalkozás elismerését Bodó Ágoston, a cég ügyvezető igazgatója vehette át.

Kertészet - Hivekovics Családi Gazdaság. A Hivekovics Ákos és Hivekovics Zoltán által alapított, elsősorban bogyós gyümölcsök termesztésével foglalkozó gazdaságnak járó díjat Hivekovics Ákos vette át.

Nemzetközi tevékenység – UBM Csoport. Magyarország egyik meghatározó gabonakereskedő cégének elismerését Varga Ákos, a csoport igazgatóságának elnöke vette át.

Dolgozói díj – Váczi Gábor, az OTP Bank debreceni Vállalati Business Centrumának helyettes vezetője, aki csapatával az elmúlt években több agrárvállalkozással is megerősítette a hitelintézet kapcsolatát, sőt, új kapcsolatokat hozott létre olyan mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokkal, amelyek korábban nem voltak az OTP Agrár partnerei.

 

Forrás, kép: OTP Agrár

Elérhető

Kapcsolódó cikkek