2020 Bridgestone VT és VX

2020 Bridgestone VT és VX

A Bridgestone termékválasztéka új taggal bővült - a VX-TRACTOR abronccsal.

Mióta 2014-ben a prémium mezőgazdasági abroncsok piacán is bevezették a Bridgestone márkát, bebizonyosodott, hogy ezek a gumik egyesítik magukban a termelékenységet és a hatékonyságot, miközben kevésbé tömörítik a talajt. A kiváló tapadás és vonóerő, az innovatív bordázat, a nagyobb kopásállóság és az aromás olajok fenntartható növényi olajokra cserélése a gumikeverékben, mind hozzájárultak a mezőgazdasági abroncsok magasabb színvonalához.

Nem kivétel ez alól a Bridgestone termékválasztékának legújabb tagja – az új Bridgestone VX-TRACTOR abroncs sem: „A Bridgestone prémium VX-TRACTOR abroncsait úgy terveztük, hogy mind a földeken, mind az úton optimális teljesítményt nyújtsanak. A nagy teherbírás kiváló vonóerővel és tartóssággal párosul,” jellemezte Mark Sanders, a Bridgestone EMEA AG vezérigazgatója.

 

 

A Bridgestone római K+F központjában tervezett és Spanyolországban gyártott VX-TRACTOR abroncsokat nagy teljesítményre tervezték. Az ellenálló teherhordó váz és a futófelület hosszú és mély bordázatának köszönhetően kiváló a vontatási teljesítmény és rendkívül hosszú az élettartam. Az abroncs 2018 végén többféle méretben jelent meg a piacon, 2019. november 1-től pedig további 39 méretben kapható, így 2020 tavaszára már 47 méretből lehetett választani. A bemutatott új méretek közül három 16 colos első abroncsot kifejezetten szőlőskerti használatra terveztek, ezek 2020 első negyedévétől kaphatók.

A VX-TRACTOR abroncsokkal kapcsolatban már most is jó visszajelzések érkeznek a vásárlóktól. „X-TRACTOR abroncsokat szereltem a Fendt 722-esemre, és lenyűgözött a hosszú élettartamuk, pedig többnyire útépítési munkákat végzünk,” mondta Daniel Schmitt, a Gebrüder Schmitt GmbH Waibstadt-Daisbach ügyvezető igazgatója.

 

 

Az Agritechnica 2019 vásáron mutatták be a Bridgestone VT-TRACTOR abroncsot is, amellyel a gazdák hatékonyabban takaríthatnak be, és egyben óvhatják a talajt – ezzel a megélhetésüket is. A termék lelke, a VF technológia előnyösen csökkenti a talaj tömörítését, gyorsítja a munkát és nagyobb terhek szállítását teszi lehetővé. Mindezt rendkívül csekély, 36 liter/50 hektár fogyasztással éri el.*

A mezőgazdasági abroncsok piacán a Firestone neve már több mint száz éve egyet jelent az erővel és a megbízhatósággal. Ma is olyan megoldásokat alkotunk, amelyek javítják a hatékonyságot és fenntarthatóbb munkamódszereket tesznek lehetővé a gazdáknak. A kiváló minőségű és megbízható mezőgazdasági abroncsok teljes palettáját kínáló Firestone szinte minden igényt képes kielégíteni az európai traktorpiacon.

A Firestone Performer Extra új termék lesz. Felváltja a jelenlegi Peformert, és olyan továbbfejlesztett keverékből készül, amelynek köszönhetően még tovább tart. A Performer Extra teljes kínálatát 2020-ban vezetik be.

 

*A németországi Bernburgban 2014 márciusában végzett tesztek alapján, melyeket IF 600/70 R30 és IF 710/70 R42 abroncsokkal - 1,2 és 1,0 bar nyomás mellett – és VF 600/70 R30 és VF 710/70 R42 abroncsokkal – 1,0 és 0,8 bar nyomás.

 

Forrás: AXIÁL Híradó 2020. 04. szám – 33. Bábolnai Gazdanapok különkiadás

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek