Traktorhúzó verseny Hajdúböszörményben

Traktorhúzó verseny Hajdúböszörményben

Ismét megrendezik Hajdúböszörményben 2022. augusztus 12-14. napokon a Hajdu Nemzetközi Traktorhúzó Kupát, mely esemény egyik bronz támogatója az AXIÁL Kft.

A „Tractor Pulling”, magyarul a traktorhúzás az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában – különösen Hollandiában, Belgiumban, Dániában és Németországban – Ausztráliában, Brazíliában és Új-Zélandon népszerű sport. A sportág profi szintjén nem gyári, hanem módosított, illetve tunningolt traktorok vesznek részt, az amatőr kategóriában, gyári gépekkel mérik az erőgépek tudását, melyet természetesen az AXIÁL Kft. sem hagyhat ki, így egy Fendt 1050 Vario traktorral nevez a megmérettetésre.


Az elv szerint valamennyi kategóriában induló erőgép egy súlyokkal pakolt szánt / súlygépet húz maga után. Amikor a 100 méteres pálya végére érnek azt teljes húzásnak, „full pullnak” neveznek. Amikor egynél több traktor teljesíti ezt, nagyobb súlyt tesznek a szánra és a versenygépek újra összemérik az erejüket. Ahogy halad az erőgép, úgy a szán elején található fémlemeznek köszönhetően fokozódik a terhelés is. Végül az a versenyző győz, aki a leghosszabbra húzza a szánt.

A traktorhúzás mellett kísérőrendezvényekkel is készülnek a szervezők a teljes program, tovább információk az alábbi honlapon olvashatók: https://traktorhuzas.hu/

Látogasson el Ön is a program és szurkoljon az AXIÁL Kft-nek!

 

Felhasznált forrás: WikipédiaTraktorhúzás.hu

Elérhető

Kapcsolódó cikkek