Növénybiztosítás - Igényeljen vissza akár 65% támogatást!

Növénybiztosítás - Igényeljen vissza akár 65% támogatást!

Bármikor jöhet jégeső, de akár felhőszakadás, fagy, tűz is, ami ellen védekezni ugyan nem lehet, a kár anyagi következményeit mérsékelni viszont igen. Ha rendelkezik növénybiztosítással!

 

2020-ban a legtöbb jégkárbejelentés június 26-án történt. Ezen a napon 8273 ha termőterületre jelentettek kárt a gazdák az ország különböző pontjairól. 2021. április 1-jén özönvíz és jégeső zúdult Tokajra. 2021. április 19 - én aprószemű, de néhol nagy mennyiségű jég esett Győrtől Füzesabonyig. Ezek már az idei hírek. Bármikor jöhet jégeső, de akár felhőszakadás, fagy, tűz is, ami ellen védekezni ugyan nem lehet, a kár anyagi következményeit mérsékelni viszont igen. Ha rendelkezik növénybiztosítással! A magyar kockázatkezelési rendszer összetettségét pedig az is mutatja, hogy a kárenyhítési alapból csak a piaci biztosítással is rendelkező gazda számíthat maximális támogatásra. Ne várjon az utolsó pillanatig, kösse meg növénybiztosítását az Axiál Financial Services Kft. pénzügyi tanácsadóin keresztül minél előbb! Az AXIÁL Kft. ügyfeleinek közös vásárlóerejével ugyanis kedvezőbb díjakat érhet el, mintha egyedül állna a biztosítóval szemben. Használja ki a közösség erejét!

 

 

Partnerünk az Agrárbiztosító, kizárólag növénybiztosításra szakosodott, profi szakemberekből álló csapat. A kárfelmérők maguk is gazdálkodók, így ez is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legkorszerűbb kárfelmérési módszerét használva, az esetek nagy részében 1 szemléből, akár pár nap alatt rendezik a kárt. Egyedi kármentességi rendszerüknek köszönhetően a biztosítónál eltöltött első évben kárkifizetés esetén nem kerül levonásra a kármentességi engedmény, ami szintén egyedülálló a piacon. Ezeken felül további előny, hogy a díjfizetési ütem igényre szabható, akár 20% az adatközlést követően, a fennmaradó 80% legkésőbb október 1-ig fizethető.

A növénybiztosításhoz állami díjtámogatást is igényelhetnek a gazdálkodók, melynek kerete a tavalyi 7 Mrd forintról az idén 11 Mrd forintra nő. Így nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a 2020-ban az „A” csomagbiztosítások után visszakapott 64%, valamint a „B” és „C” kategória után járó 40-40% támogatás is növekedni fog a 2021-es gazdasági évben. Könnyen előfordulhat tehát az az eset, hogy az „A” típusú biztosítást megkötve, a támogatást visszaigényelve végül kevesebbet fizet, ha mind a 9 kockázatra biztosítja növényeit, mintha mondjuk „csak” jég-tűz-vihar kockázatot választ. A fenti kedvező tendenciákra a legjobb bizonyíték, hogy évről évre jelentős mértékben nő a díjtámogatott biztosítási szerződések darabszáma. Ezt szemlélteti a következő diagram. (Adatok forrása: MABISZ)

 

 

A részletekről pénzügyi tanácsadó kollégáink készséggel tájékoztatják, és akár többféle ajánlat elkészítését is vállalják, hogy az Ön számára legkedvezőbb feltételekkel köthesse meg biztosítását! Az ajánlatkészítéshez mindössze néhány személyes adatra, a fedezetbe kerülő növények nevére, hozamára, területére és egységárára, valamint a biztosítani kívánt kockázatok megadására van szükség.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink elérhetőségeit megtalálja az alábbi linken: https://www.axial.hu/telephelyek?division=afs-penzugyi-tanacsadok

 

Forrás és kép: Horváth Dóra, folyamatszabályozási- és marketingmenedzser / AFS Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek