Megbízható technológia, amire számítani lehet

Megbízható technológia, amire számítani lehet

A modern precíziós eszközpark kialakítására részben a pályázati lehetőségeknek köszönhetően komoly érdeklődés mutatkozik hazánkban.

Ez egy valóban remek lehetőség a szektor számára, viszont a fejlett géppark beszerzése mellett mindenképp érdemes jól átgondoltan kialakítani a kapcsolódó szolgáltatások körét is, hogy a befektetések maximálisan megtérüljenek. Ezen a téren gyakran a komplexebb, kiszervezett feladatok kerülnek előtérbe, pedig az egyik legalapvetőbb, nélkülözhetetlen szolgáltatás a gépek által használt korrekciós jel.

A helyspecifikus gazdálkodáshoz a helymeghatározás kulcsfontosságú. A legkorszerűbb, hatékonyan és környezetkímélően használható erőgépek és munkagépek a rájuk szerelt precíziós eszközökkel együtt komoly értéket képviselnek, amit érdemes jól kihasználni. Márpedig ezek a drága beruházások sajnos nem sokat érnek, ha nincs hozzájuk egy pontos, mindig és mindenhol elérhető műholdas jelszolgáltatás. Olyan RTK korrekciós jelre van szükség, ami megfelelő lefedettséget, pontosságot és megbízhatóságot kínál.

Ezeket a szempontokat fejlett technológiák használatával és stabil üzemeltetési háttérrel nyújtja az AXIÁL Kft. kínálatában elérhető mAXI-NET 2.0 korrekciós jelszolgáltatás.

Ez jelenleg a Magyarországon elérhető legfejlettebb termék mindkét területen, hiszen a 2021-ben új fejlesztésként átadott jelszolgáltatási hálózat a legújabb technológiák egész sorát használja:

  • 4GNSS alapú – azaz nem csak a GPS és GLONASS de a Galielo és BeiDou műholdas helymeghatározó rendszer holdjairól származó információkat is tartalmazza
  • VRS funkció, ami virtuális bázisállomásokat használ, azaz nem egy adott bázisállomáshoz kapcsolódik a felhasználó, hanem a háttérben működő szerver egy virtuális bázisállomást generál a munkavégzés helyszínének közelébe
  • Teljes országos lefedettség, egy olyan hálózatnak a segítségével, amit profi műszaki csapat tervezett meg, kifejezetten a hazai gazdálkodók igényeit figyelembe véve
     

A stabil háttérrel rendelkező modern rendszer jövőbiztos megoldást jelent, ami a gazdálkodók számára mérhetően több műhold egyidejű vételét, pontosabb és stabilabb helymeghatározást kínál.

Amennyiben további információra lenne szükség, akkor az az alábbi űrlap kitöltését követően kollegáink örömmel állnak rendelkezésre!

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek