Landini Rex 4-110 F Roboshift az AgrárgépShow kiállításon

Landini Rex 4-110 F Roboshift az AgrárgépShow kiállításon

Közel 50 géppel jelenik meg az AXIÁL Kft. a 2024. január 24-27. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow rendezvényen, az 5000 négyzetméteres D pavilonban. A gépek között lesz a Landini Rex 4-110 F típusú Roboshift speciális traktor is.

Landini Rex 4-110 F Roboshift

2022-ben az EIMA kiállításon mutatták be a Rex 4 sorozatot, mely Deutz-AG TCD Stage V, 2,9 literes 4 hengeres, 75 és 112 LE közötti teljesítményű, Deutz-AG TCD Stage V motorokkal, turbó intercoolerrel és Common Rail elektronikus befecskendezéssel van felszerelve. Ezek a motorok 1.500 és 2.000 fordulat/perc közötti maximális teljesítményükkel kiemelkedően hatékonyak: nagyobb teljesítményt nyújtanak, csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és sokoldalúbb felhasználhatóságot biztosítanak.

A Landini Rex 4-110 F Roboshift 48 + 16 fokozatú robotizált HML hajtóművel és elektrohidraulikus irányváltóval van felszerelve, amely vezérlése történhet akár teljesen automatizáltan az APS – AUTO POWERSHIFT funkcióval, így a traktor a terhelés és a motorfordulatszám függvényében határozza meg a megfelelő sebességeket.

Ezen kívül a Stop & Action funkció is használható a Roboshift váltó esetén, amely a fékpedálba integrált erőátvitel megszakító funkció, mely használatával kuplung nélkül is megállítható a traktor, az APS funkcióval együtt használva pedig egy fokozatmentes váltóval rendelkező traktor kényelmét és használhatóságát garantálja.

 

 

Az intuitív és ergonomikus SmartPilot Plus Joystickba integrálták a vezetési és munkaműveletek kezeléséhez szükséges összes vezérlő gombot és potmétert, ez a jobboldali kartámaszon található, innen vezérelhető továbbá a motor memo funkció, az irányváltó, a hátsó függesztőmű szabályzás, az első és hátsó TLT és a középre kihelyezett szeleptömbök, illetve természetesen a sebességváltó.

A traktor fontos innovációja az ADS (Advanced Driving System) ez egy elektrohidraulikus kormányzás támogató rendszer mely az első tengelyen elhelyezett érzékelőkkel garantálja a traktor 100%-os irányíthatóságát. Ez különösen a meredek terepen és az egyenetlen talajkörülmények között érzékelteti hatását, kioltja a talajról érkező, a kormányrendszert érő erőhatásokat, tartja az egyenes vonalú haladást és sebességfüggő kormány szervóval kényelmesebbé teszi a gépkezelő munkavégzését.

Ez az első olyan speciális traktor, amelynél a vezetőfülke két rugóval ellátott lengéscsillapítóval mechanikusan felfüggesztett, ami az állítható hidraulikus felfüggesztésű első tengellyel együtt kimagasló kényelmet biztosít. Technológiai berendezésekből és digitális megoldásokból sincs hiány, mint például az Isobus, Landini Farm, Landini Fleet & Remote Diagnostic Management, valamint az autonóm vezetési rendszerhez való csatlakozás.

 

További információt területileg illetékes munkatársainktól kaphat!

 

A gépet megtekintheti a HUNGEXPO D pavilonjában, az AXIÁL standon 2024. január 24. és 27. között. Szeretettel várjuk!

 

Forrás, kép: Landini

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek