Készüljön a vetésre a most kedvező áron kapható HORSCH PRONTO vetőgéppel!

Készüljön a vetésre a most kedvező áron kapható HORSCH PRONTO vetőgéppel!

Aprítás – egyengetés – visszatömörítés – vetés - lezárás egy munkamenetben. Ezt tudja az egyszerűen kezelhető és minimális karbantartást igénylő HORSCH PRONTO. Most ráadásul kedvező áron juthat hozzá előrendelési akciónk keretében!

Árak és felszereltségek március végéig leadott rendelés esetén:

  • PRONTO 4 DC - 72.730 € + Áfa áron - Közvetlen hajtású ventilátorral, egy tartályos kivitelben, vetésellenőrző rendszer szenzorokkal, nyomlazító tárcsákkal.

  • PRONTO 6 DC: 94.460 € + Áfa áron - Közvetlen hajtású ventilátorral, egy tartályos kivitelben, elektromos fél oldal lekapcsolással (dupla elosztótoronnyal), vetésellenőrző rendszer szenzorokkal, nyomlazító tárcsákkal

A gépek leszállítása legkorábban 2020. augusztus 10. Az akció a rendelkezésre álló készlet erejéig áll fenn. A képek illusztrációk, a tájékoztatás nem teljeskörű. Árajánlatért keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!


 

Most pedig ismerje meg a HORSCH PRONTO termékcsaládot!

Napjainkban már senkinek sem kell bemutatni a HORSCH márkanevet. Mára a német céget úgy ismerjük, mint a talajművelés és vetéstechnika iránymutató és fejlesztő gyártóját. A hátuk mögött lévő több éves tapasztalat a gyakorlatból származik, amit szintén a gyakorlatba forgatnak vissza,ezzel eleget téve a gazdák elvárásainak.

A fejlődés a mezőgazdaságban is gyorsan halad előre és új feladatokat állít a mezőgazdasági gépgyártás elé. A talajművelési és vetési eljárások optimalizálása, a költségek egyidejű csökkentése mellett a hatékonyabb munkavégzés jelenti a legnagyobb kihívásokat – az egyidejű többlettermés és a betakarított termés minőségének javítása mellett. 

 

 

A kulcsszó: egy menetben – HORSCH PRONTO

Aprítás – egyengetés – visszatömörítés – vetés - lezárás egy munkamenetben. Ez teszi lehetővé a precíz vetést minden feltétel mellett. A PRONTO egy duplatárcsás csoroszlyákkal szerelt, tárcsás művelő eszközzel kombinált vetőgép, amit a hagyományos forgatásos talajművelésben, kultivátor után vagy mulcsba történő vetésre is alkalmazhatjuk. A mulcsos talajművelést a csökkentett menetszám jellemzi, ezért a vetéssel egy időben végezzük a magágy készítést, és a talajfelszínen levő növényi maradványokat aprítjuk, talajba keverjük, és ebbe a talajba kerül a vetőmag.

A tárcsa, mint művelő eszköz a vetéstechnikában már bizonyított. A munkamélységet munka közben fokozatmentesen állíthatjuk. Az aktuális munkamélységről pontos visszajelzést kapunk.

A sorban az AS profilú gumikerekes henger követi, amely a művelő eszköz és a vetősín között foglal helyet. Sávos visszatömörítést biztosít és ez által „utat” képez a mögötte haladó nyomókerék által megvezetett duplatárcsás TurboDisc csoroszlyáknak. Így megszünteti a talajegyenlőtlenségeket, a nagy rögöket széttöri, és optimális feltételeket teremt minden egyes vetőcsoroszlyának. A gumikerekek közötti távolság megakadályozza, hogy kövek szoruljanak közé és megrongálják. A nagy 780 mm kerékátmérő a PRONTO-t különösen könnyen vontathatóvá teszi. Minden modell esetében ezek a kerekek járószerkezetként is szolgálnak.

 

 

A PRONTO duplatartállyal is szállítható, ez azt jelenti, hogy a vetéssel egy időben műtrágyát is ki tudjuk juttatni. A műtrágya csoroszlyák a rövidtárcsa és a gumikerekes henger között helyezkednek el. A vetéssel egyidejűleg kijuttatott műtrágya előnye, hogy így koncentráltan kerül a talajba (nem szétszórtan), meghatározott távolságra a vetőmagtól, ezáltal nem égeti ki azt, és jobban hasznosul. Mulcsvetésnél fontos, hogy a növények a kezdeti fejlődési szakaszban is megkapják a tápanyagot, pl. a N a talajban megfelelő mennyiségben jelen van, de a növényi szármaradványok rothadása leköti azt, ez által ideiglenes N hiány léphet fel, ezt pedig a vetéssel egyidejű műtrágyázással könnyen és gazdaságosan pótolhatjuk. A tartály űrmérete, így a duplatartályos kivitel befogadó képessége a munkaszélesség függvényében 2800 vagy 5000 liter lehet. A műtrágya és vetőmag arányát tekintve 60-40%-ban oszlik meg a főtartályban.

A vetőgépet fel lehet szerelni a jelenlegi legmodernebb GPS technológiával, ami napjainkra szinte egyre nélkülözhetetlenebbé válik a mezőgazdasági munkákban is. Ez a gyakorlatban a következőket jelenti: a vetés a forgónál pontosan akkor kapcsol be és ki, amikor kell, nincs fölösleges rávetés (a jelenlegi vetőmag árak mellett sokat lehet spórolni vele) és „ablak” sem marad ki. 

A vetőgép kezelése egyszerű, könnyen és gyorsan elsajátítható, nagyon csekély karbantartást igényel (a művelő tárcsák, és vetőtárcsák teljesen karbantartásmentesek). Nagy sebességnél a vetőmag pontos elhelyezése megköveteli a nagy csoroszlyanyomást. A PRONTO 5-120 kg-ig fokozatmentesen állítható csoroszlyánkénti nyomást tud kifejteni. A TurboDisc rendszer maximális csoroszlyanyomás mellett is a képes +- 7,5 cm-es kilengésre és a talajfelszín egyenlőtlenségek pontos lemásolására. A nagy nyomású csoroszlya és nyomógörgő kombinációja lehetővé teszi a pontos vetést vegyes, illetve rögös talajviszonyok között is. A tárcsák enyhe szögállása biztosítja a könnyű vontathatóságot.

A DrillManager a PRONTO DC vezérlő berendezése. Ez vezérli és ellenőrzi a vetőgép összes funkcióját. A modul építésmódja lehetővé teszi a különböző felszerelési variációkat minden géptípushoz.

A keverőtengely nélküli adagoló csupán 5 részből áll (ház, hajtás, vetőelem, adagolócsapágy és hátfaltömítő éllel) és ezt villanymotor hajtja. Különböző vetési mennyiségekhez különböző rotorok állnak rendelkezésre, melyeket néhány pillanat alatt gondtalanul kicserélhetünk. A vetés előtt egyszeri leforgatással kalibrálunk. A finom érzékelők és az építési mód lehetővé teszik a pontos és gyors reakcióképességű adagolást és a vetőmag kíméletes kezelését.

 

Főbb előnyök összefoglalva:

• csúcsminőségű vetés nagy sebesség mellett is

• nagy teljesítmény és kiváló talajkövetés

• kis vonóerő ~ 30 LE/1m munkaszélesség

• egyszerű kezelhetőség és minimális karbantartás

• hosszú ideje bevált üzemeltetési paraméterek

• állandó ellenőrzés és korrekciós lehetőség

• különböző vetőelemek a különböző vetésmennyiségekhez, szükség szerinti programozás és pontos adagolás

 

A PRONTO vetőgép 3, 4, 6, 7, 8, 9 m munkaszélességekben érhető el, ez azt jelenti, hogy a kisebb gazdaságok és a több ezer hektáros nagy üzemek is megtalálják a nekik megfelelő munkaszélességű és felszereltségű gépet.

 


Ne feledje, az előrendelési kedvezmény csak a PRONTO 4 és 6 DC egyes modelljeiről szól. Bővebb információért keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!

 

Szöveg: Szabó Gábor, termékmenedzser / AXIÁL Kft.

Kép: HORSCH

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek