Kánikulában is sokan futottak az AXIÁL rendezvényén

Kánikulában is sokan futottak az AXIÁL rendezvényén

Augusztus 27-én vasárnap rendezték meg a III. AXIÁL Jótékonysági Futást a bajai Petőfi-szigeten, melyen a térségben több mint egy hete tartó tikkasztó nyári hőség ellenére is több százan vettek részt.

A bajai központú AXIÁL Kft. immáron harmadik alkalommal döntött úgy, hogy egy helyi szervezetet tesz meg a sportesemény kedvezményezettjének, 2021-ben a bajai Szent Rókus Kórház, 2022-ben az Országos Mentőszolgálat Baja Mentőállomás, 2023-ban a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény javára rendezték meg a futást.
 


 

Az idei nyár utolsó vasárnapján 345 futó állt egyszerre rajthoz a jótékonysági futáson, melyen a 08:45-kor startoló 3 és 10 km távot futók, sétálók, biciklizők és a Rubint Réka Alakreform edzésére jelentkezők, valamint a támogatói jegyet vásárlók befizetéseiből összesen 650.000 Ft folyt be. Ezt az összeget az AXIÁL Kft. ismételten 5.000.000 Ft-ra kerekítette ki, mely támogatásról szóló jelképes csekket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi a vállalat tulajdonos-ügyvezetője adott át az esemény napján a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény vezetőjének, Bánné Kiss Erzsébetnek.
 


 

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött a nagy meleg ellenére. Azért választottuk idén a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény támogatását, mert régóta jó kapcsolatot ápolok Bánné Kiss Erzsébettel, akinek a személyében egy nagyon jó embert ismertem meg. Az intézmény tevékenysége nagyon sokrétű, s mi az idősek, illetve azon beteg támogatására gondoltunk, akiknek nincs családjuk, vagy a családjuk nem tudja felvállalni a gondozásukat. Ezt a munkát végzi az intézményvezető asszony és csapata nagyon lelkesen és professzionális módon, így a gondozottak méltóságukat megőrizve tudnak élni. Köszönöm szépen mindenkinek, hogy velünk futott. Együtt, egymásért!” – mondta Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi a Petőfi-szigeten található nagyszínpadon.

„Áldás, békesség! Először engedjék meg, hogy megköszönjem Harsányiné dr. Fodor Gyöngyinek és cégének, az AXIÁL Kft.-nek – melyet Ő képvisel - a felajánlást és a jószándékú hozzáállást ahhoz, hogy egy szociális intézményt segítsen. A Bibliában meg van írva, hogy a megrepedt nádszálat az Úristen nem töri össze, ez a mai szavakra lefordítva azt gondolom, azt jelenti, hogy mindannyiunk számára fontos a mások élete, nem számít az, hogy valaki beteg vagy egészséges, öreg, vagy fiatal, vagy van valamiféle sérülése. Ez a mai adomány a pszichiátrai betegek javát fogja szolgálni, azokét, akik intézményesített keretek között élnek, az ő életminőségük javítását segíti majd a mindennapok során. Köszönöm mindenkinek, hogy a meleg ellenére eljött és futott ezért a nemes ügyért!” – tette hozzá a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Bánné Kiss Erzsébet.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Fotó: Kürti Ivett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek