Augusztus utolsó vasárnapján ismét AXIÁL Jótékonysági Futás

Augusztus utolsó vasárnapján ismét AXIÁL Jótékonysági Futás

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre az AXIÁL Kft. jótékonysági futása, melynek kedvezményezettje ezúttal a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény. Az augusztus 27-én, vasárnap tartandó programon a szervezők ismét várnak mindenkit!

 

Futva, sétálva, kutyával, babakocsival, kerekesszékkel, teljesen mindegy, a lényeg, hogy mozogjunk együtt, másokért! A III. AXIÁL Jótékonysági Futás központja ezúttal is a bajai Petőfi-szigeten található Rendezvénytér lesz. A program keretében két távot indítanak: egy 3 és egy 10 km-eset, utóbbi a Pandúr-szigetet is érinti. Részvételi szándékot ezen a regisztrációs linken kérik jelezni a szervezők: https://www.axial.hu/axial-futas A nevezési díj 2000 Ft, melynek befizetése a helyszínen 07:30-10:00 között lesz lehetséges és továbbra is van lehetőség támogatói jegyvásárlására is. A rajt egyszerre lesz 08:45-kor, melyet Gaál Andrea által tartott bemelegítés előz meg, a levezetésről pedig a 10:15-kor kezdődő Alakreform edzés gondoskodik, melyet ezúttal is Rubint Réka tart. A nevezési díj költsége magában foglalja a rendezvény egészét, egyszeri költség, mely feljogosít a futáson és az edzéseken történő részvételre is.

 

 

„Első alkalommal a futáson a bajai Szent Rókus Kórházat támogattuk, második alkalommal pedig az Országos Mentőszolgálat bajai kirendeltségét. Fontos számunkra, hogy ezúttal is egy helyi szervezet legyen a program kedvezményezettje, hiszen a vállalat bajai székhelye révén dolgozóink jelentős része helybéli vagy a település közvetlen közelében él. Továbbá a testi egészség mellett a lelki egészségről sem szabad megfeledkeznünk, ezért esett a választásunk ezúttal a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményre, mely a pszichiátriai betegek ellátásának javítására szeretné a befolyt összeget fordítani. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2023-ban is azt tervezzük, hogy a nevezési díjakból befolyt összeget megduplázzuk, így bízunk benne, hogy ezúttal is rengeteg embert sikerül megmozgatnunk” –mondta Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

 

A Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményről

Bánné Kiss Erzsébet, intézményvezető:

„Immáron 15 éve, hogy Baja Város Önkormányzata a szociális ellátásainak jelentős részét átadta a Magyarországi Református Egyház, azaz a Református Szeretetszolgálat kötelékéhez tartozó Cédrus Református Egyesített Szociális Intézménynek. Baja város területén kívül a járás települései is intézményünk ellátási területéhez tartoznak. Sőt, a pszichiátriai intézmény lakóit az egész ország területéről fogadni tudjuk. Az elmúlt 15 esztendőben az intézményi rendszer jelentős fejlődésen és bővülésen ment át. A munkatársi létszámunk duplájára növekedett, közel 200 fő igyekszik gondoskodni és segíteni a bajba jutottaknak. Ezen szám is közel háromszorosára növekedett, jelenleg 16-féle szociális ellátás áll rendelkezésre az intézményhez fordulók számára. Az ellátási formák köréhez tartozik, csak néhányat említve az idősek otthona, a pszichiátriai betegek otthona, a nappali ellátások (idős, fogyatékkal élő, pszichiátriai beteg, szenvedélybeteg), hajléktalan ellátás, szociális étkeztetés.

 

 

Fogyatékos nappali ellátás kapcsán elmondható, hogy hosszú évek óta ápolunk kapcsolatot az AXIÁL Kft.-vel, mely minden esztendőben ünnepi műsorral és ajándékkal örvendezeti meg a fogyatékkal élő embertársainkat. Intézményünk célja és hivatása, hogy a szociális ellátásban ne csupán a törvény által megfogalmazott kötelező ellátásokat, feladatokat végezze el, hanem igyekezzen a tőle telhető módon meglátni azon emberi szükségleteket, melyre egy-egy egyénnek szüksége van. Meglátni a hiányokat, mely sok esetben nem csupán anyagi források mozgósításával érhetők el, hanem emberi odafordulással, lelkiekben történő ráhangolódással is.

Nagy örömmel vettük, amikor Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője felajánlotta, hogy a Cédrus intézmény lehet a III. AXIÁL Jótékonysági Futás kedvezményezettje. Örömmel vettük, hiszen ebben az esztendőben kezdődik egy jelentős felújítási munkálat a pszichiátriai betegek számára otthont adó épületben. Reményeink szerint az átalakítással egy komfortosabb, élhetőbb és otthonosabb teret biztosíthatunk lakóink számára. A jótékonysági akcióból befolyó összeg bizonyára segíteni fogja, hogy mindez még teljesebben megvalósuljon. Ennek a jótékonysági eseménynek a segítségnyújtáson kívül van egy másik nagyon fontos mondandója is, mégpedig az, hogy rámutasson a pszichiátriai betegek igen széles körére. A társadalmi érzékenyítésre mai világunkban igen nagy szükség van, hiszen fontos, hogy emberként el tudjuk fogadni hiányainkat, a magunkét és másokét is. Minden embernek van valamilyen problémája, sérülése, hiánya, legyen az bár testi, vagy lelki. Bízom benne, hogy a jótékonysági kezdeményezések segítik és erősítik az elfogadást, az egymás megismerését és a toleranciát. Ez a konkrét rendezvény is bizonyára segíteni fogja mindezt. Köszönjük a felajánló nemes szándékát.”

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek