Jubileumi Tracker akció

Jubileumi Tracker akció

A Berthoud gyár 125 éves fennállásnak alkalmából az AXIÁL Kft. óriási előrendelési akcióval jelentkezik meglévő és jövőbeli partnerei részére.

 

Egy kis történelem

Amikor Paul Berthoud 1896-ban az első lóvontatású ültetvény-permetezőgépét megépítette és megalapította cégét, csak remélhette, hogy a vállalkozás 125. születésnapját is meg fogja élni. A Berthoud Agricole a Beaujolais borvidékhez kapcsolódóan szőlőültevények növényvédő gépeinek gyártásával szerezte első tapasztalatait.

Permetezőgépeik alapvető feladata a növényvédő szakmérnökök által meghatározott hatóanyagok pontos kijuttatása a növény felületére. A növényvédelem precíz, felelősségteljes munkavégzést követel. Mondhatnánk azt is, hogy megismételhetetlen művelet. A manapság jellemző szeszélyes időjárásban nehéz az optimálishoz leginkább közelítő körülmények között végezni növényvédelmi tevékenységünket, ezért is nagyon fontos, hogy permetezőgépünk a legpontosabb permetlé-szabályozással, kiváló keretstabilitással alkalmas legyen a nagy sebességű munkavégzésre.

 

Jubileumi Tracker akció

A bevezetőben beharangozott akció középpontjában a legnagyobb darabszámban értékesített, 3200 liter + 5% tartálykapacitású Tracker vontatott szántóföldi permetező található.

A Tracker permetezőgép család tervezésénél a legfőbb szempont a végletekig leegyszerűsített kezelhetőség, a lehető legalacsonyabb karbantartási igény és a maximális megbízhatóság volt, mely szempontoknak sikerült is eleget tenni. 3360 liter tartálytérfogatával, 18, 20, 21, illetve 24 méter munkaszélességű szórókeret-választékkal, mind a közepes, mind pedig a nagy gazdaságok számára ideális választás. A permetező alapfelszereltsége a 360 liter űrtartalmú tisztavizes tartály, mely a gép elején, középen helyezkedik el, egyúttal a Berthoud permetezőkre jellemző stabilitás egyik központi alapja.

A végletekig leegyszerűsített kezelhetőség záloga a gép bal oldalán lévő, Berlogic panelen elhelyezett szeleprendszer, mely hihetetlenül egyszerű módon, csupán 3 kar segítségével másodpercek alatt képes lehetővé tenni a permetezőgép mintegy 17 funkciójának vezérlését. A szivattyú közvetlenül a szeleprendszer mögött nyert elhelyezést, ami által egyrészről a csövek száma és hossza lecsökkent, másrészről pedig minimalizálódott a visszamaradó permetlé mennyisége, valamint a lerakódás. A vegyszerbekeverő tartály elhelyezése a műszaki, ergonómiai és egészségügyi szempontok alapul vételével történt. A közvetlenül a Berlogic panel mellett található vegyszerbekeverő tartály segítségével a permetlé könnyen és gyorsan juttatható a rendszerbe, mialatt a kezelő személy arca és testfelülete a lehető legmesszebb helyezkedik el a vegyszertől. A permetező szíve-lelke egy COMET gyártmányú, BP280 típusú szivattyú (280 liter/perc), mely elvégzi az önfelszívás, áttöltés, vegyszerbekeverés műveleteit, - tartálymosás- permetlévezetékek mosása - valamint természetesen a permetezés funkciókat is.

 

 

A permetlé menetsebesség-arányos kijuttatása a kizárólag Berthoud gépeken fellelhető, nyomás adatokon alapuló elektronikus ECTronic szabályozás segítségével lehetséges. Az ECTronic rendszer nem használ átfolyásmérőt, így kiküszöböli a lerakódásokból, a keresztmetszetváltozásból, a kopásból eredő hibás méréseket, eltéréseket. Az ECTronic esetében nincs szükség visszafolyó ágra, így egyrészt nem kell foglalkozni visszafolyó ágak kalibrálásával, mosásával, másodsorban pedig a kevesebb alkatrész, kevesebb hibaforrást és kisebb karbantartási igényt is jelent. A GPS-előkészítés ennél a monitornál már alapfelszereltség. A permetezőkeret 6 szakaszra van osztva.

A szórókeret felfüggesztési megoldásai közvetlen hatással bírnak a permetezési minőségre. A központi csapon nyugvó térhálós 18, 20, 21, 24 méter munkaszélességű ALS szórókeret munka közben egyenletesen követi a talajfelszínt, ami által a vegyszer eloszlása is egyenletes lesz, a keret nem billeg, így se a keresztirányú eloszlási kép, se pedig a hosszirányú eloszlási kép nem tér el a kívánatostól. Fontos partnereinknek az is, hogy ha a térszerkezetű keret nyitva van, akkor a működtető munkahengerek zárva, akkor azok védve vannak a kemikáliáktól. A végtelenül stabil és mégis légiesnek tűnő keret egy tömegközépponthoz közeli, központi forgócsapra van felfüggesztve és annak a traktorhídhoz viszonyított egyensúlyáról és a párhuzamosságról a fix és a mozgó váz közé szerelt 4 db rugó gondoskodik, a lengéseket pedig 2 lengéscsillapító nyeli el. A csuklópontok nagyfokú tartóssága a hidraulikus munkahengerek hosszú élettartamával párosul, melyek szára nyitott szórókeret esetében van behúzott helyzetben.

 

 

Az alapokon túl, most már azonban gondolni kell a jövőre is!

Az akcióban szereplő permetezők kivétel nélkül az átlagosnál szélesebb, 270/95R48 méretű kerekekkel állnak rendelkezésre, a keréknyomtáv 160 és 210 cm között fokozatmentesen állítható. Kiemelendő, hogy a permetlévezetékben is a még stabilabb minőség felé szerettünk volna ellépni, így az akcióban szereplő gépek mind INOX permetlévezetékekkel szereltek. A gépek változtatás nélkül alkalmasak a folyékony műtrágya kijuttatására is.

Mivel a jövő egyértelműen a GPS-rendszerek és az univerzális terminálok alkalmazásának irányába mutat, a gépek PASSTRONIC 2.0 ISOBUS kompatibilitással érkeznek, melynek segítségével Trimble és bármilyen más meglévő rendszerekkel is hatékonyan tud a permetezőgép kommunikálni, továbbá alkalmas lesznek a gépek a későbbiek során hozamtérképezés alapján történő tápanyag-visszapótlásra is. Akkor sincs baj, hogy ha még nincsen meglévő GPS-rendszerük, hiszen az akció keretein belül, most a Trimble GFX 350 és GFX 750 univerzális terminálok is kiemelkedő árakon kaphatók a gépekhez beszerelve.


A már jól megszokott módon, a gép közepén elhelyezkedő korszerű szalagos szintjelzőn kívül a permetezőink már rendelkeznek a NIVELEC digitális szintjelzővel is, most az alapfelszereltség részeként.

Végezetül pedig utolsó extra funkció gyanánt jobb és bal oldali mechanikus működtetésű mezsgyeszóró fúvókákkal is felszereljük a gépeket. Akár +1 sor, akár a tábla melletti gyomnövényzet permetezése a cél, új Berthoud Tracker permetezője ebben is az Ön segítségére lesz!

Utolsó ajándékként a Berthoud-tól és az AXIÁL-tól a szokásos 1 év gyári garancia mellett, most az akcióban szereplő gépek 2 éve gyári garanciával kerülnek értékesítésre.

 


 

 

Jubileumi Berthoud Tracker előrendelési akció összefoglalva:

  • 18,20,21 vagy 24 méter munkaszélesség
  • 3200 liter + 5% tartálykapacitás
  • 6 szakasz
  • 2 év gyári garancia
  • ISOBUS kompatibilitás
  • Mezsgyeszóró fúvókák
  • Inox permetlévezeték
  • Digitális & szalagos szintjelző
  • BP280 szivattyú
  • Ajánlati ár: 31 000,- EUR + ÁFA-tól

 

Opcióként válasszon Berthoud permetezőjéhez most Trimble univerzális terminált beszerelve:

  • GFX350: 2.575,- EUR + ÁFA vagy
  • GFX750: 3.700,- EUR + ÁFA áron.

 

Érvényes 2020. november 30-ig, illetve a készlet erejéig. A képek illusztrációk. A tájékoztatás nem teljes körű, további információért keresse területileg illetékes gépértékesítő munkatársainkat!

 

Forrás, kép: Király Szabolcs, termékmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek