Ismét kihelyezett véradás a bajai telephelyen

Ismét kihelyezett véradás a bajai telephelyen

Hosszú idő után ma újra kihelyezett véradásra került sor a bajai telephelyen, melynek – a pandémia miatti kényszerszünet után is – az orvosi szoba adott otthont.

Az AXIÁL Kft. kiemelt figyelmet szentel a dolgozók egészségére és az egészségügy támogatására. Ennek egyik legfrissebb példája a bajai Szent Rókus Kórház javára szervezett jótékonysági futás, amelyen a cég számos munkatársa is aktívan részt vesz. Ez mellett szinte hagyományos program az évente két-három alkalommal tartott véradás, melyen hozzávetőleg 20-30 dolgozó szokott megjelenni. A 2020. évi, koronavírus miatti kihagyás után 2021-ben ismét megszervezték az akciót, mellyen nem csupán más emberek felépülését segítik a véradók, hanem saját szervezetükre is jótékony hatással van. Például a véradás csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát, a szívroham előfordulásának esélyét, ráadásul kalóriát éget és a boldogságérzet javításához is hozzájárul.

 

 

A véradás hozzávetőleg 15-30 perces folyamata során meghatározzák a vér típusát, a hemoglobin koncentrációt, megmérik a jelentkező vérnyomását, meghallgatják szívverését, és a kötelezően kitöltendő űrlapon számos egyéb dologra hívják fel az ember figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy az orvosi vizsgálat és a vérvétel során kitüntető figyelmet kap a résztvevő, így bátran kérdezhet, informálódhat szinte bármilyen általános egészségügyi témáról.

Az AXIÁL Kft. 2018-ban lett „Véradóbarát Munkahely”, a címhez méltón tovább folytatja a kihelyezett véradások hagyományát.

 

Fotó: Kürti Ivett, marketingkommunikációs menedzser

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek