Interjúk a 2500. CLAAS kombájn átadása kapcsán (+videó)

Interjúk a 2500. CLAAS kombájn átadása kapcsán (+videó)

Néhány hete adtuk át a Belvárdgyulai Zrt.-nek a 2500. CLAAS kombájnt. Az ünnepségen az Új Mezőgazdasági Magazin Wilhelm Józseffel, a Belvárdgyulai Zrt. vezérigazgatójával és Pintér Zsolttal, az AXIÁL Kft. ügyvezetőjével készített interjút.

Az ünnepségen elsőként Wilhelm Józsefet kérdezték.

 

Ez a kapcsolat köztetek és a CLAAS cég között nem ma kezdődött.

Nem most, az előadásomban is említettem, hogy 1982-ben vettük az első gépeket, 2000 óta az AXIÁL-tól. A márkahűség tekintetében követendő minták vagyunk, mert soha nem volt más típusú kombájnunk, csak CLAAS. Személyes ismeretséget 1992-ben volt lehetőségünk kötni Herrn Hoffmann úrral, aki akkor a kelet-európai régió felelőse volt és sikerült egy nagyon jó személyes kapcsolatot kialakítani, amely ma már több mint szakmai, inkább baráti.

A CLAAS cég szinte itt készíti nálatok az összes filmfelvételét.

Kombájnok tekintetében, különösen a nyári munkák terén 2003 óta legalább két évente, amikor új termék jön ki a piacra. Nekik az a lényeg, hogy augusztus elejére – amikor megindul az elővásárlási szezon Németországban – kész kell, hogy legyenek a reklámfilmekkel, prospektusokkal, könyvekkel, videófelvételekkel. Ehhez olyan üzemet kerestek Európában, amely viszonylag déli területen van, ahol korán lehet aratni. Miután korábban már tesztelték a céget és a kollegáink közül többen is beszélik a német nyelvet, ránk találtak és valószínűleg ők is meg lehetnek elégedve azzal a háttérrel, amit mi biztosítottunk nekik úgy, hogy az idei évben is jönnek.

Mennyire figyelnek oda a véleményetekre a gépekkel kapcsolatban?

1992-ben ismertük meg Herrn Hoffmann urat és az ismeretségünk azzal kezdődött, hogy mi voltunk a legnagyobb kritikusai a gépeknek. Ahogy az előadásomban is elmondtam, úgy gondolom konstruktív kritikát fejtettünk ki. Nem azt mondtuk, hogy ez a gép rossz, hanem szerintünk így kellene megcsinálni, illetve így lehetne rajta javítani. Nagyon sok esetben meg is fogadták a tanácsunkat vagy adott esetben közösen találtunk egy megoldást, amely a következő szériában már a szériafelszereltség része lett.

Hány kombájn van összesen a gazdaságban?

A ma átadott eszközzel ez most a hetedik a flottában. Korábban, amikor kisebb teljesítményű gépek voltak, akkor a csúcsdarabszám az nyolc volt. Ma már ezek nagyobb teljesítményű gépek, de a munkaerő az nagyon fontos, nem mindegy, hogy egy gépkezelő hány folyómétert tud lekaszálni. Összesen kettő darab 540-es és öt darab a 660-as LEXION kombájnunk van.

Hány nap alatt tudjátok levágni a gabonát ezzel a flottával?

A néhai főnököm Németh Zoltán - aki előttem volt a cég vezetője - mindig azt mondta, hogy a nyári betakarításnak van egy ideális időintervalluma, amikor valóban be kell takarítani, mert ha óhatatlanul közbe jön az eső, romlik a minőség és a mennyiségre is kihat. Ez, egy évi aratás során el tudja vinni egy betakarítógép árának a felét, harmadát. Következésképp a nyári csúcsra kell méretezni és ebből következően azt gondolom, hogy a repce, árpa, búza aratáshoz olyan 20-22 napra van szükségünk.

 

 

Pintér Zsolt is nyilatkozott az ünnepségen.

 

Mit jelent az nektek, hogy egy gépből 2500 darabot eladtok?

Nagyon sok mindent. Ez a 2500 gép, ha nem is látszik rajta, de rengeteg munka rejlik mögötte. Kollegáimmal közösen nagyon sokan dolgoztunk azon, hogy ezt az eredményt elérjük. Azt gondolom, hogy a partnerség nagyon-nagyon fontos dolog ebben az egészben, hiszen találtunk egy partnert, aki hosszú-hosszú évek óta lojális a CLAAS termékek iránt és folyamatos részét veszi ki abban, hogy ezek a gépek technikailag fejlettebbek legyenek. Ez a fajta partnerség nemcsak nekünk forgalmazónak, hanem a gyártónak is nagyon fontos.

 

 

Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin Youtube

 

KAPCSOLÓDÓ

 

Ünnepélyes kombájnátadás Belvárdgyulán

 

Az AXIÁL Kft. a kétezer-ötszázadik, Magyarországon értékesített kombájnt adta át a Belvárdgyulai Zrt-nek. A Baranya megyei településen működő vállalkozás ezzel a 25. CLAAS kombájnját vehette birtokba. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek