Falakat döntött a Gregoire - 50%-os kapacitásbővítés

Falakat döntött a Gregoire - 50%-os kapacitásbővítés

A châteaubernard-i telephelyű Gregoire szőlőbetakarítógép gyártó átszervezi termelési létesítményeit, hogy rugalmasabbá és hatékonyabbá tegye azokat.

A Gregoire 2021 szeptemberben kezdett nagyszabású átszervezésbe – fenntartva a termelést -, mely a Cognac melletti châteaubernard-i gyárát érinti. „Elértük a termelési kapacitásunk maximumát, amely az 50 éves múlt és az egymásra épült gyárépületek eredménye - magyarázza Christophe Baron, a Grégoire kommunikációs vezetője. Az egyik legegyszerűbb lehetőség, talán az lett volna, ha mindent máshol építünk újra. Ehelyett úgy döntöttünk, hogy a falakon belül maradunk, és egy nagyszabású átalakítást hajtunk végre, miközben továbbra is gyártjuk gépeinket.” Az első lépés a tetők felújítása volt, amelyekről eltávolították az azbesztet, sokkal világosabbá tették és szigetelték azokat: javítva a dolgozók munkakomfortját.

Gyártás változó geometriával

A második lépés az volt, hogy lebontották a szerelősorok közötti falakat: a Gregoire kihasználta a karácsonyi szünetet, hogy ez a művelet a termelést lényegesen ne befolyásolja. "Az elképzelés, egy változó geometriájú gyártás, amelynek mérete a szezonalitásnak megfelelően változik" - magyarázza Christophe Baron.

Az új szerkezet sokoldalúbbá tétele az alkalmazottak képzését is megköveteli: a munkaerőhiánnyal szembesülve nagy erőfeszítéseket tettek a különféle szakmai oktatások biztosítása érdekében.
 


"Halszálka" elrendezés

A gyártás most egy "halszálka" kialakítást követ, egy fő összeszerelősor köré rendezve. Az új motor-előkészítő terület és a kabingyártó terület közelebb került a gyártósorhoz. Ugyanez vonatkozik a szüretelőmodulokra, a billentő egységekre és a fedélzeti válogatórendszer moduljaira is. Az egyes gépek összeszerelési ideje csökken, ami javítja a készletgazdálkodást és pozitívan befolyásolja a cash-flow-t. "Ezt a megtakarított pénzt máshová, például kutatásba és fejlesztésbe lehet befektetni."

A korábban évi 300 gépre korlátozott termelési kapacitás ennek eredményeként legalább 50%-kal fog növekedni.  

A következő lépések egyike az irodák és a fogadóterek fejlesztése, beleértve a bemutatótermet és a képzési létesítményeket.

 

Forrás: REUSSIR.FR

Fordította: Goldring Bence, marketing menedzser, Axiál Kft.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek