Együttműködési megállapodást írtunk alá a győri Széchenyi István Egyetemmel
  • Axiál
  • 2023. április 25. 3 Perc

Együttműködési megállapodást írtunk alá a győri Széchenyi István Egyetemmel

Április 21-én ünnepélyes együttműködési megállapodást írtunk alá a győri egyetemmel. Mosonmagyaróváron, az Albert Kázmér szász-tescheni herceg, alapító, nevét viselő Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Kar Smart Farm Tangazdasága került átadásra.

A vállalt együttműködés keretében nagy hangsúly kerül a gyakorlatorientált képzési formákra, hogy a szakember utánpótlás biztosított legyen, továbbá különféle közös kutatási területekben is megállapodtak a felek. 


 

Az egyetem képviseletében dr. Filep Bálint elnök és dr. Szalka Éva, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja, az Axiál Kft. nevében pedig Pintér Zsolt ügyvezető írt alá megállapodást, amely képzési és kutatási területekre is kiterjed

A Smart Farm Tangazdaság elsődleges célja, hogy a digitális agrárium, valamint a precíziós gazdálkodás kihívásaira, korszerű megoldásokat vonultassanak fel, mind a kutatás-fejlesztés, mind az oktatás terén. A most átadott objektum a mezőgazdaság legkorszerűbb elemeit is felvonultatja, így magasszínvonalú helyet biztosít a precíziós mezőgazdaság kutatásához és oktatásához.

Az egyetem bővebb sajtóanyaga rendezvénnyel kapcsolatban itt érhető el:

Átadás: a fenntarthatóságot szolgálja a Széchenyi-egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága (sze.hu)

Elérhető

Kapcsolódó cikkek