CLAAS digitalizáció

CLAAS digitalizáció

A CLAAS traktorok, kombájnok digitális megoldásai felismerik a gépek helyzetét, rögzítik a hozamokat, elvégzik a dokumentációt, akár egyben megmutatják az optimalizálási lehetőségeket, segítenek megtervezni az erőforrások hatékonyabb felhasználását.

 

A PONTOSSÁG KIFIZETŐDIK

A szántóföldi és betakarítási munkáknál minden centiméter számít. Az automatikus kormányzási rendszerek segítségével időt és pénzt takaríthat meg.

 

 

A GPS PILOT műholdjelek segítségével biztonságosan vezeti a gépet az egyenes nyomvonalakon. A rendszer segítségével kihasználható a teljes munkaszélesség és csökkenthetők az átfedések. Így, akár rövid betakarítási idő alatt is, látási és időjárási viszonyoktól függetlenül, jobb munkaminőség érhető el. A GPS PILOT az S10 vagy S7 kezelőegységgel vezérelhető.

 

 

Az AUTO TURN funkció lehetővé tesz a fordulókban az automatikus fordulást. Precízen és gyorsan megtalálja a kiválasztott nyomvonalat, meggátolva az átfedéseket és megkönnyítve a gépkezelő dolgát, aki így teljes figyelmét a munkaeszköz-beállításokra fordíthatja.

 

HÁLÓZATBA KÖTVE – SZEM ELŐTT A TELJES GÉPKAPCSOLAT

A CLAAS gépek már ma kínálják a holnap hálózatát. A legmodernebb technológiával dolgozhat és nagyobb eredményt érhet kisebb felhasználás mellett.

 

 

TELEMATICS

Számok, adatok és tények objektív alapot nyújtanak a működési hatékonyság optimalizálására. a TELEMATCS segítségével a legfontosabb információkat érheti el adott munkafolyamatról és adott gépről, akár mobil eszközön keresztül is. Mindez tehermentesíti a gépkezelőt, Ön pedig időt takarít meg az adatfeldolgozáskor.

Automatikus dokumentáció

A rendszer teljesen automatikusan és gépkezelőtől függetlenül összesíti az adatokat minden egyes területhez, illetve létrehoz ezekből egy hozamtérképet – több géppel vagy több napig tartó munka során is. Ezen felül meghatározza a ráfordított idő és üzemanyagfelhasználás értékét. A rendszer adatok ISO-XML formátumban kezeli.

REMOTE SERVICE

A távdiagnosztika segítségével lehetősége van arra, hogy az AXIÁL Kft mint a CLAAS hivatalos márkaszervize közvetlen hozzáférjen a gép bizonyos adataihoz. Ez lehetővé teszi, hogy a rövid mezőgazdasági időablakokban a szerviz gyorsabban és hatékonyabban segítsen a karbantartási vagy javítási munkákban.

 

CEMOS = NAGYOBB TELJESÍTMÉNY, NAGYOBB HATÉKONYSÁG

A CEMOS kifejezés alatt a CLAAS azokat a rendszereket egyesíti, amely a gép optimalizálását szolgálja. A CEMOS már több éve a CLAAS kombájnok legfőbb kezelő támogató rendszere, amit ma már a CLAAS traktorokban is alkalmaznak. A rendszer javaslatokat tesz a beállítási értékekre, segítve ezzel a gépkezelőt, hogy folyamatosan a mindenkori munkafeltételekhez igazodva tudjon a gép dolgozni. A CEMOS csökkenti a beállítások bonyolultságát, és gyorsabban vezet a gép optimális beállításához.

 

 

CEMOS traktorokhoz: tanul és tanítja a gépkezelőt

A CEMOS egy öntanuló asszisztens rendszer. Első és egyetlen olyan rendszer a piacon, amely nemcsak a traktort, de a munkaeszközt is optimalizálja, mint pl, eke, talajlazító. Segít a gépkezelőnek a megfelelő súlyozás meghatározásában, és az abroncsnyomás beállításában. A Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) figyelő szemei előtt mind a gépkezelők, mind a CEMOS rendszer megmutathatta erősségeit ahhoz hogy megszerezze a "DLG által elismert" címet. A DLG megerősítette a CEMOS hatékonyságát az üzemanyag-megtakarítás (akár -16,8%) és a területteljesítmény (akár + 16,3%) szempontjából.

 

 

CEMOS AUTOMATIC a kombájnokhoz

A CEMOS AUTOMATIC rendszer folyamatosan és aktívan támogatja a kombájn kezelőjét az teljes használat során. A rendszer vizsgálja az érzékelőket és ellenőrzi a beállításokat olyan szempontok alapján, mint a gabona minősége, a cséplés minősége, a tisztaság, a szalma minősége és az áteresztő képesség, és a kiválasztott stratégia alapján optimalizálja a LEXION-t működését.

 

Forrás, kép: CLAAS

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek