Berthoud Tracker vontatott szántóföldi permetező előrendelési akció az AXIÁL-tól

Berthoud Tracker vontatott szántóföldi permetező előrendelési akció az AXIÁL-tól

A Berthoud gyár fennállásának 125. évében az Axiál Kft. óriási akcióval fogja megcélozni a Partnereit és jövőbeli Partnereit.

Az akció központi figurája a legnagyobb darabszámban értékesített, 3200 liter + 5% tartálykapacitású Tracker vontatott szántóföldi permetező lesz.

A Tracker permetezőgép család tervezésénél a legfőbb szempont a végletekig leegyszerűsített kezelhetőség, a lehető legalacsonyabb karbantartási igény és a maximális megbízhatóság volt, mely szempontoknak sikerült is eleget tenni. 3360 liter tartálytérfogatával, 18, 20, 21 illetve 24 méter munkaszélességű szórókeret választékkal, mind a közepes, mind pedig a nagygazdaságok számára a legideálisabb választás.

A szóró keret felfüggesztési megoldásai közvetlen hatással bírnak a permetezési minőségére. A központi csapon nyugvó térhálós 18, 20,21, 24 méter munkaszélességű ALS szórókeret munka közben egyenletesen követi a talajfelszínt, ami által a vegyszer eloszlása egyenletes lesz, a keret nem billeg, így se a keresztirányú eloszlási kép, se pedig a hosszirányú eloszlási kép nem tér el a kívánatostól. Fontos lesz partnereinknek az is, hogy ha a térszerkezetű keret nyitva van, akkor a működtető munkahengerek zárva, így azok védve lesznek kemikáliáktól.
 


A permetlé menetsebesség arányos kijuttatása a kizárólag Berthoud gépeken fellelhető, nyomás adatokon alapuló elektronikus ECTronic szabályozás segítségével lehetséges. Az ECTronic Berthoud Az ECTronic rendszer nem használ átfolyásmérőt, így kiküszöböli a lerakódásokból adódó, keresztmetszet változásból, kopásból eredő hibás méréseket, eltéréseket. Az ECTronic esetében nincs szükség visszafolyó ágra, így egyrészt nem kell foglalkozni visszafolyó ágak kalibrálásával, mosásával, másodsorban pedig a kevesebb alkatrész kevesebb hibaforrást és kisebb karbantartási igényt is jelent. A GPS előkészítés ennél a monitornál már alapfelszereltség. A permetezőkeret 6 szakaszra van osztva.

A végletekig leegyszerűsített kezelhetőség záloga a gép bal oldalán lévő, Berlogic panelen elhelyezett szeleprendszer, mely hihetetlenül egyszerű módon, csupán 3 kar segítségével másodpercek alatt képes lehetővé tenni a permetezőgép mintegy 17 funkciójának vezérlését. A szivattyú közvetlenül a szeleprendszer mögött nyert elhelyezést, ami által egyrészről a csövek száma és hossza lecsökkent, másrészről pedig minimalizálódott a visszamaradó permetlé mennyisége, valamint a lerakódás. A vegyszerbekeverő tartály elhelyezése a műszaki, ergonómiai és egészségügyi szempontok alapul vételével történt. A közvetlenül a Berlogic panel mellett található vegyszerbekeverő tartály segítségével a permetlé könyen és gyorsan juttatható a rendszerbe, mialatt a kezelő személy arca és testfelülete a lehető legmesszebb helyezkedik el a vegyszertől. A permetező szíve-lelke egy COMET gyártmányú, BP280 típusú szivattyú (280 liter/perc), mely elvégzi az önfelszívás-, áttöltés-, vegyszerbekeverés,- tartálymosás-, permetlévezetékek mosása,- valamint természetesen a permetezés funkciókat is.
 

 

Az alapokon túl, most már azonban gondolni kell a jövőre is.

Az akcióban szereplő permetezők kivétel nélkül az átlagosnál szélesebb, 270/95R48 méretű kerekekkel áll rendelkezésre, a keréknyomtáv 160 és 210 cm között fokozatmentesen állítható. Kiemelendő, hogy a permetlé vezetékben is a még stabilabb minőség felé szerettünk volna ellépni, így az akcióban szereplő gépek mind INOX permetlé vezetékekkel lesznek szerelve. A gép változtatás nélkül alkalmas a folyékony műtrágya kijuttatására is.

Egyre fontosabb szempont a gazdálkodó társadalom elképzeléseiben, hogy a traktorban minél kevesebb monitorról legyenek kezelhetők a munkaeszközök. Berthoud oldalon is támogatott az ISOBUS, hiszen ez a jelen és a jövő. Részünkről a permetező monitor minden esetben jár a géppel és egyszerűen egy ISO csatlakozó segítségével tudjuk átadni a vezérlést a traktor terminálnak. Permetező oldalról fontos elmondani, hogy a Berhoud gépek mindig automata szakaszolás és változtatható dóziskijuttatás feloldásokkal érkeznek. Hogy ezen funkciókat traktor terminálról vagy valamilyen GPS univerzális terminálról tudjuk használni, természetesen azokon az eszközökön is kellő az előbb említett kódok feloldása.

A már jól megszokott, gép közepén elhelyezkedő korszerű szalagos szintjelzőn kívül a permetezőink már rendelkeznek a NIVELEC digitális szintjelzővel is, most az alapfelszereltség részeként.

Végezetül pedig utolsó extra funkció gyanánt jobb és bal oldali mechanikus működtetésű mezsgyeszóró fúvókákkal is felszereljük a gépet. Akár +1 sor, akár a tábla melletti gyomnövényzet permetezése a cél, új Berthoud Tracker permetezője ebben is az Ön segítségére lesz.

Utolsó ajándékként a Berthoud és az Axiáltól a szokásos 1 év gyári garancia mellett, most az akcióban szereplő gépek 2 éve gyári garanciával kerülnek értékesítésre.

Kulcsszavakban, amit az AXIÁL Kft. kínál:

Berthoud Tracker jubileumi előrendelési akció:

  • 18, 20, 21 vagy 24 méter munkaszélesség
  • 3200 liter + 5% tartálykapacitás
  • 6 szakasz illetve 8 szakasz a 24 méteres gépnél
  • 2 év gyári garancia
  • ISOBUS kompatibilitás
  • Mezsgyeszóró fúvókák
  • Inox permetlévezeték
  • Digitális & szalagos szintjelző
  • BP280 szivattyú
  • Ajánlati ár: 32 000,- EUR + ÁFA-tól*

* Érvényes a készlet erejéig, illetve az akció visszavonásáig.

 

A tájékoztatás nem teljes körű. Az akció további részleteiről bővebb tájékoztatást az AXIÁL Kft. területileg illetékes gépértékesítő munkatársai adnak, keresse őket bizalommal!

 

Szöveg: Király Szabolcs, termékemenedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek