Bemutatjuk a 2021-es év axiálos traktorait!

Bemutatjuk a 2021-es év axiálos traktorait!

Decemberben jelentették be a 17 tagú nemzetközi zsűrivel közösen a legjobbnak ítélt traktorokat a számos, megmérettetésre benevezett közül. „Tractor of the Year 2021”  eredményhirdetése online történt és két traktormárkát az AXIÁL Kft. is forgalmaz.

...

A feladatokra legjobban szabható (specialized) kategóriában a Fendt 211 Vario lett a győztes

A 4,28 t önsúly és 7,5 t össztömeg tág lehetőségeket ad, főleg a függesztett eszközök esetében, de a rakodáshoz is, 1,85 t teherbírással, akár 3,74 m emelési magassággal. Kemény szántóföldi munkáknál jól jön a plusz 10 lóerős, automatikus rásegítés.

A vezetőfülke szintén tágasabb lett, LCD-műszerfallal és 12 collos érintőképernyős kezelőfelülettel, utóbbi a FendtONE okosgazdálkodási alkalmazással. A precíz munkavégzést aktív kormányzás, kétmemóriás tempomat is segíti.

Az opciók sorát 4 hátsó hidraulikacsatlakozó növeli, szériában egy fix és egy változó kapacitású szivattyúval rendelkezik.

 

Tovább információt az új Fendt 200 Vario és 200 VFP Vario traktorszériákról a linkre kattintva kaphat!

 

 

A fenntarthatósági díjat a CLAAS AXION 960 CEMOS kapta

Bár paraméterei alapján a csúcskategóriába tartozik, de az alacsony fordulat, nagy nyomaték, közúton tempós haladás alacsony fordulattal mind a takarékos üzemeltetést segítik. Ugyanígy CMATIC váltóvezérlés, gyors és lágy fokozatkapcsolásokkal.

Az eszközműködtetés itt is ISOBUS-rendszeren keresztül történik, a Cebis egy öntanuló, a traktorvezetőt támogató rendszer, optimalizálja a funkciókat, hatékonyabbá teszi a munkavégzést, és számottevő üzemanyag-megtakarítást eredményez. A gép igény szerint GPS Pilottal kiegészíthető, területművelési funkcióval (Section Control) együtt. Továbbá hátul ikerabroncsozással is felszerelhető, és opcióként abroncsnyomás-szabályozás kérhető.

 

További információt az új CLAAS AXION 900-as sorozatról a linkre kattintva kaphat!

 

 

Forrás, teljes cikk: Agroinform.hu

Képek: www.tractoroftheyear.org

Elérhető

Kapcsolódó cikkek