Belvárosi bemutató

Belvárosi bemutató

Békéscsabán első alkalommal szervezték meg a „Hagyomány és innováció a vidékfejlesztésben” című rendezvényt, melyre 2019. szeptember 20. és 22. között került sor. A debütáló eseményen a NAK Békés Megyei Igazgatóságának kérésére mi is megjelentünk.

A „Hagyomány és innováció a vidékfejlesztésben” elnevezésű rendezvény célja, hogy hozzájáruljon a helyi vidék- és gazdaságfejlesztés keretében a helyi közösségek támogatásához, települési és térségi szinten a helyi gazdaságok újjászervezéséhez, a minél közvetlenebb helyi termelői, fogyasztói kapcsolatok kialakításához. Az esemény által az érdeklődők új információkhoz juthatnak, elmélyíthetik általános ismereteiket a vidékfejlesztés témakörében, melyekkel a mindennapi életben csak érintőlegesen találkozhatnak.

 

 

A háromnapos rendezvény programjai közt volt tematikus konferencia, a vidék gyümölcseit bemutató gyermekprogram, játszóház, a helyi agrárgazdaságot bemutató kiállítás, a vidék térségek lehetőségeiről és eredményeiről szóló pódiumbeszélgetés, fenntartható vidékfejlesztéssel kapcsolatos workshop, kézműves foglalkozások, családi gazdaságok találkozója, termékfotózási workshop, látványfőzés, zenés programok.

 

 

A szakmai és szórakozási lehetőségekben bővelkedő eseményre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának felkérésére vettünk részt, ahol két gépkapcsolattal jelentünk meg a belvárosban. A szokatlan helyen berendezett, modern technológiákat bemutató mini gépkiállítás számos járókelő, illetve a rendezvény iránt érdeklődő figyelmét felkeltette.

 

Kép: Kukla László, területi képviselő

Forrás: NAK Békés Megyei Igazgatóság

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

 

 

„Termelői kóstoltató” Székesfehérváron

 

2019. szeptember 13-án Székesfehérváron , a városháza előtti téren tartott kirakodóvásáron kerültek bemutatásra a NAK fejér megyei tagjai által készített termékek. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek