AXIÁL Agrárdigitalizációs Napok - Középpontban a gyakorlat

AXIÁL Agrárdigitalizációs Napok - Középpontban a gyakorlat

Ismét AXIÁL Agrárdigitalizációs Napokat rendeztünk, az első állomás 2023. november 6-7. napokon volt Szolnokon.

Tavasszal több partnerünknél felmerült az igény egyedi, kis létszámú oktatásra a precíziós eszközökkel, szoftverekkel kapcsolatban, ezért akkor az ország délkeleti részében két helyszínen megszerveztük az AXIÁL Agrárdigitalizációs Napokat. A tapasztalatok azt mutatták, hogy szélesebb kör érdeklődik a rendezvény iránt, ezért most ismét nekiláttak kollégáink a szervezésnek.

Első állomásként 2023. november 6-7. között Szolnokra látogattunk el, az előzőleg kiértesített, és jelentkezett Partnereink számára tartottuk meg az önköltséges két napos oktatást.

 

 

Az első napon a rövid ismertetőt követően GPS és Android alapok néven kezdtük meg a szakmai képzést, majd mélyebben elsajátíthatták a résztvevők a Precision IQ-ban rejlő lehetőségeket. Szó volt a jelkorrekciókról, a táblakezelésről, a munkagép vezérlésekről, a táblamenedzserről, ISOBUS-ról, adatmentésről, csak hogy néhány fontosabb témát megemlítsünk.

A második napon a szoftveres megoldások voltak a középpontban. A Cosima Kft. szakemberei Forintosítsuk a szakszerű precíziós gazdálkodás hozadékát! címmel kezdték az előadásokat, majd az axiálos kollégák könnyed keretek között mutatták be a digitális mezőgazdaság gyakorlati használatát. Végezetül egy mostanra igen népszerű témával készültünk: a drónokról és a drónokkal gyűjtött adatok mezőgazdasági alkalmazását mutattuk be, természetesen egy drón társaságában.

Az eseményt követően mindenki pozitívan értékelte a rendezvényen való jelenlétet. Nagyon örülünk, hogy Partnereink a lehető legjobban szeretnék kihasználni a rendszerben lévő lehetőségeket, és hogy ebben segítséget tudunk nyújtani. Mindannyian számos ismerettel gazdagodtunk, és a tapasztalatok felhasználásával vetjük magunkat bele a következő helyszín megszervezésébe, amely Nyíregyházán kerül megrendezésre.

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingmenedzser

Kép: Papp Péter, területi képviselő

Elérhető

Kapcsolódó cikkek