A MEGFOSZ Közgyűlése: Az agrárium jövőjének megvitatása és a szakmai elismerések ünnepe

A MEGFOSZ Közgyűlése: Az agrárium jövőjének megvitatása és a szakmai elismerések ünnepe

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2023. május 11-én tartotta meg éves Közgyűlését.

A szokásos éves közgyűlés programjai és a 2022-es évet meghatározó éves jelentések és vendég előadók beszámolói mellett szakmai díjak is átadásra kerültek.

A rendezvény első felében három vendégelőadó osztotta meg gondolatait az agrárgépészettel kapcsolatosan. Az Agrárminisztérium képviseletében Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a technológiai megújulás lehetőségeit mutatta be a magyar agráriumban. 
 


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében Luzsi József vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke tartott előadást a közös együttműködésről és a kamara által nyújtott lehetőségekről a gépforgalmazók részére.
 


Harmadik előadóként Komiljovics Márk az Euroleasing Zrt. mezőgazdasági gép- és eszköz finanszírozási üzletágvezetője tartott előadást a mezőgazdasági gépfinanszírozásban rejlő lehetőségekről.
 


 

A vendégelőadások után a szokásos éves közgyűlés programjai, előadásai és beszámolói következtek, melyeket a jelenlévő cégek képviselői a 2022-es év vonatkozásában egyhangúan elfogadtak. 
 



A MEGFOSZ minden évben kiemelkedően fontosnak tartja, hogy elismerje tagjait, ezért az idei évben is sor került a MEGFOSZ szakmai díjak kiosztására. A 2022-es év díjazottjai:

A három alapított díj közül az „Életpályamű” díjra olyan személyeket lehetetett jelölni, akik több, mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték 60. életévüket, munkahelyükön a feladatai meghatározóak és eredményesek, valamint a dolgozók és vezetők körében szakmailag elfogadottak, megbízhatóak és segítőkészek. Ebben az évben a díjat Dr. Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint Harsányi Zsolt a MEGFOSZ elnöke adta át.
 

„Életpályamű” díj: Horváth Benedek (Busa Bt.)
 


A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatta meg, aki pályája útján rövid idő alatt, sokat ért el, munkája kiemelkedő és eredményesen vesz részt a csapatmunkában. Ezt a díjat a MEGFOSZ „Legyél Te is mezőgépész!” programjának kiemelt partnere Komiljovics Márk az Euroleasing Zrt. mezőgazdasági gép- és eszköz finanszírozási Üzletágvezetője és Szalai László a MEGFOSZ alelnöke adta át.
 

„Fiatalok a szakmáért” díj: Steinhauser Tamás (AXIÁL Kft.)
 



A Szövetség vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy a tagok a szakmáért tett aktivitását elismerjék. Ezért alapították a „Adott év legaktívabb MEGFOSZ tagja” díjat, amelynél nem volt külön kormeghatározás. Nagyon fontos volt, hogy aktív személy legyen a tagságban és állandó segítséget biztosítson a tagság és a bizottságok számára. A díjat Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke és Harsányi Zsolt a MEGFOSZ elnöke adta át.
 

„2022. év legaktívabba MEGFOSZ tagja” díj: Vozár László (Alfa-Gép Kft.)
 


 

A díjak mellett a MEGFOSZ fontosnak tartotta megemlíteni és kiemelni, hogy a szövetség hálás köszönettel tartozik az egyetemnek és az ott dolgozó kollégáknak, akik jelentős támogatást nyújtottak számunkra az évek során. A Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum különösen kiemelkedően sokat segített rendezvényeink megszervezésében, A MEGFOSZ vezetősége, operatív dolgozói és tagsága megköszönte Dr. Hencz Károlynak a több éves együttműködést és segítséget, amelyet a szövetségnek és a szakmúzeumnak nyújtott az évek során, amíg igazgató volt. Átadásra került számára a MEGFOSZ kiemelt együttműködő partneri kitűzője és a hozzá tartozó ajándékok.
 


A díjátadó követő szünet után a Szövetség zártkörű beszámolói következtek, melyeket a résztvevő cégek képviselői szintén egyhangúan elfogadtak.

Az esemény sikeresen zárult, mivel kitűzésre kerültek a jövő évi célok és meghatározásra kerültek az ahhoz kapcsolódó feladatok.

 

 

Forrás és képek: MEGFOSZ

Elérhető

Kapcsolódó cikkek