A Framest Condisc is látható lesz a D pavilonban!

A Framest Condisc is látható lesz a D pavilonban!

A 2024. január 24-27. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow rendezvényen látható lesz a Framest Condisc 6000 típusú lazítós tárcsája. Az AXIÁL Kft. D pavilonban található standján élőben is megtekintheti a modellt, szeretettel várjuk!

Framest Condisc 6000 lazítós tárcsa, lezáró hengerrel

A Framest Kft. célja egyértelműen az volt az utóbbi 15-20 évben, hogy vízmegtartáshoz használható, kiváló minőségű gépeket gyártson a hazai piacra és ez most sincs másként. Egy olyan gép esetében, mint a Condisc 6000 lazítós tárcsa fontos, hogy egymenetben megtörténjen a talajelőkészítés a víz befogadására (alsóbb rétegek megművelése egyenes késsel), majd utána végbe menjen a talaj visszazárása is egy jó minőségű lezáró hengerrel.

A Condisc 6000-en a mellső tárcsasorok tengelyre fűzöttek, nedvesebb időben nem ragadnak be, a lapok egymást hajtják. A merev tengely esetében nincs kompromisszum a behatolásban. A lapok 660 mm átmérőjűek, kellően nagyok a behúzáshoz, aprításhoz, keveréshez, de nem túl nagyok és nem szaggatnak fel rögöket.

 

 

A kések közti távolságokat és a gép szabadmagasságát is megnövelte a gyártó, a Framest Kft., így a szármaradványos talaj is szabadon áramlik, nem tömődik be az eszköz. A kések a klasszikus RepTill egyenes kések, nem hoznak fel rögöket. Ez mostanság fontosabb, mint valaha a vízmegőrzés jegyében.

A kések után nem késnyom behúzó tárcsák vannak, hanem egy teljes értékű sor, szintén állítható szöggel. A különbség, hogy itt a lapok nyitottabbak, ha egy nagy tömegű szármaradvánnyal kevert átlazított talajréteget kell megdolgozni, ne torlódjon a hátsó sor.

 

 

A gép egyelőre ráépített RH rögtörő hengerrel vagy ráépített TT dupla U profilú hengerrel szerelhető.

A gép egyelőre 6 méteres változatban érhető el, de 2024-től már 4 és 5 méteres munkaszélességben is a gazdák rendelkezésére áll. Ezzel nagyon sok gazdálkodó tud egy olyan hazai fejlesztésű gépet vásárolni, amivel egymenetben tud akár magágyat készíteni. A kések segítségével a lazítás is kivitelezhető, míg a két tárcsasor alkalmas a tarlóhántás maradéktalan elvégzésére. A gép munkáját egy henger zárja le.

Ezzel az egymenetes munkavégzéssel csökkenthető a talajtaposás, az üzemanyagfogyasztás, valamint a talaj felesleges túlmunkálása.

 

További információért keresse területileg illetékes munkatársainkat!

 

A gépet megtekintheti a HUNGEXPO D pavilonjában, az AXIÁL standon 2024. január 24. és 27. között. Szeretettel várjuk!

 

Forrás, kép: Framest

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek