18 állásos műhely az Alföld közepén – Szolnok

18 állásos műhely az Alföld közepén – Szolnok

Tervek szerint az idei évben három műhelybővítés is átadásra kerül. Ezek közül az egyik legnagyobb volumenű fejlesztés a szolnoki telephelyet érinti.

A beruházás keretében már 18 álláson tudnak a kollégák dolgozni. A fejlesztés kapcsán a terület régióigazgatóját, Bátyity Antalt kértük meg, hogy ossza meg gondolatait.
 


 

Szolnoki telephely mekkorának számít a többi telephelyet figyelembe véve?

Bátyity Antal (BA):Az AXIÁL Kft., dolgozói létszám tekintetében legnagyobb vidéki telephelye a szolnoki, természetesen a vevőszolgálat teszi ki a nagy részét. Értem ez alatt a bolti értékesítő csapatot 14 fő és a szervizben dolgozókat. Szervizen belül is már kettő csapat dolgozik, az egyik a hagyományos szervizes kollégák, a másik pedig a kompakt gépek szerelői. Létszámuk jelenleg 30 fő. Meg kell azt is említenem, hogy időszakosan gyakornokok is bővítik ezt a létszámot.

 

Az ügyfélkapcsolati kollégák elsősorban a gépek fizikai méretének növekedését, a gépek komplexitását és nem utolsó sorban a bővülő szervizes gárdát hozták fel a fejlesztés okaiként. Vezetőként sokkal nagyobb rálátásod van a dolgokra. Milyen egyéb szempontokat vettettek számításba, amikor a szolnoki telephely ilyen mértékű fejlesztését tűzte ki célul a cég? A telephely mérete szinte megduplázódik!

BA: Pontosan, a gépek egyre nagyobbak lesznek, az új műhely méretén látjuk, hogy szélesebb lett, mivel áthajtásos rendszerű, hatékonyabb lesz a gépek javítása során.

Szolnoki régióban jelentős a gépek téli felkészítése, átalány kötése, korábban, hogy eleget tudjunk tenni az ügyfeleink elvárásainak, béreltünk műhelyeket, vagy az udvaron az időjárási körülmények figyelembevételével tudtunk javítani. A covid ideje alatt az oktató műhelyünket is tudtuk erre a célra használni, mindezeket figyelembe véve látszódott, hogy kell a bővítés.

A telephelyen használtgép értékesítés is folyik, ezeket a gépeket is fel kell készíteni az eladásra.

Cégvezetés nagy hangsúlyt fektet a munkakörülmények minőségére, megfelelő szerszámok, gépjárművek és műhelyek állnak rendelkezésre dolgozóinknak. A jó komfortérzés is munkaerő megtartó. Ahogy Csányi Karcsi ÜKV kollégám szokta mondani: „Szolnok az egy vidám csapat.”
 


 

A 18 állásos fedett szerviz műhely komplexumból mit érezhetnek, mit tapasztalnak majd a környékbeli gazdák? Milyen előnyökkel számolhatnak?

BA: Elsődleges célunk, hogy az általunk forgalmazott gépek minél kevesebbet álljanak szerviz vagy javítás miatt. Műhelykörülmények lehetővé teszik a javítási idő csökkentését, és ahogy korábban említettem a gépek egyre nagyobbak, az 5 tonnás híddaru, vagy a kerék leszedő nagy segítség a munkában, ezek az eszközök rendelkezésre állnak, szabályozott körülmények között könnyebb ellenőrizni a munkát és garantálni a minőséget, ami hosszabb élettartamot eredményezhet a javított gép számára.

Munkaerőpiaci oldalról adja magát a kérdés, hogy „tyúk volt előbb vagy a tojás”? Azaz a fejlesztéssel párhuzamosan tervezitek-e a szerelői gárdát is ilyen mértékben bővíteni vagy éppen a létszám drasztikus növekedése indokolja a fedett szervizműhely kapacitás növelését?

Legfontosabb szempont az általunk eladott, illetve általunk szervizelt gépek darabszáma után kialakítani a megfelelő létszámú szervizcsapatot. Figyelembe kell vennünk, hogy szezonon kívül is munkát tudjunk biztosítani számukra. Ez a mi felelősségünk, persze néha kivételt kell tennünk, ha felbukkan a munkaerő piacon egy profi szerelő, valamint a fiatal pályakezdőket is szívesen alkalmazzuk, ha van bennük spiritusz. Mi nagyon hosszútávra gondolkodunk, ugyanis rengeteg olyan tudást adunk a fiúknak, ami az iskolában nem tanulható.

 

Szöveg: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek