Vissza a HORSCH-hoz

Vissza a HORSCH-hoz

Hubertus Bultmann a Kutatás-Fejlesztés részleg új vezetője. Néhány évvel ezelőtt már betöltötte ezt a pozíciót. Idén januárban visszatért a HORSCH-hoz, és a terraHORSCH megkérdezte, mi motiválta e lépést.

Bultmann úr, elmondaná nekünk a legfontosabb szakmai állomásait?

Egy mezőgazdasági üzemben nőttem fel, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. Ezért döntöttem úgy, hogy a Göttingeni Mezőgazdaság-tudományi Egyetemen tanulok tovább. Tanulmányaim után szívesen mélyedtem volna el a mezőgazdaság technikájában, ezért gépgyártási másoddiplomát szereztem, mezőgép szakirányon. Egyetemi éveim alatt többször gyakornokoskodtam, illetve dolgoztam a nyári szünetekben, belföldön és külföldön egyaránt. Az első munkahelyem egy traktor- és betakarítógépgyártó cégnél volt. 2010-ben váltottam aztán a HORSCH-hoz, ahol a feladatom egy műszaki projektmenedzsment kidolgozása volt. 2015 elejéig voltam ott, a végén kutatás-fejlesztési vezetőként. Főképp személyes okok miatt elfogadtam egy ajánlatot, nemzetközi vezetői állásra. Így szerezhettem néhány évnyi tapasztalatot egy globális vállalati struktúrában, ezt nem szerettem volna kihagyni. 2019 januárja óta a HORSCH Kutatás-Fejlesztés részlegvezetője vagyok, a vetéstechnika, talajművelés és logisztika termékeiért felelek.

 

A növényvédelem kimaradt?

Így van. A növényvédelem fejlesztésének felelőssége Theo Leebé. Nagyra értékelem az élénk eszmecseréket a landaui kollégákkal. Olyan területeken, mint az elektronika, szorosan együtt dolgozunk. A jövőben szeretném az önjáró permetezők néhány elektronikai megoldását elérhetővé tenni a függesztett eszközökhöz is, és az ügyfeleinknek több értéket biztosítani.

 

Hubertus Bultmann a HORSCH 11 csapatból és száz dolgozóból álló Kutatás-Fejlesztést vezeti.

 

A Kutatás-Fejlesztés részleg vezetőjeként pontosan mi az Ön feladata?

Feladatom, hogy a HORSCH stratégiai termékfejlesztéseit vezessem, és a Kutatás-Fejlesztésen belül minden osztályt irányítsak. Célunk a legjobb gépeket kínálni! Mindig a három alapvetésünknek próbálunk megfelelni – gyorsabban, egyszerűbben, biztonságosabban: ha egy művelési folyamat, akár talajművelés vagy vetés, a sok külső befolyástól függetlenül mindig biztosan és pontosan működik, az közvetlen előny. Természetesen ideális, ha a gépek emellett egyszerűen és könnyen kezelhetők. Ha ehhez még időt is meg tudunk takarítani gyors munkával, azaz nagyobb a felületteljesítmény, mérhető a költségcsökkenés. Annak érdekében, hogy mindig az ügyfelek közelében maradjak, fontos, hogy ápoljam kapcsolati hálómat az üzemekkel és a szegmens véleményvezéreivel. Ez persze nemcsak rám érvényes, hanem az egész csapatomra is. Csak így érthetjük meg a felénk támasztott elvárásokat.

 

Milyen gyakran látogatja meg személyesen az ügyfeleket a szántóföldeken?

Az időm körülbelül 30 százalékában úton vagyok, legtöbbször ténylegesen a szántókon. Mindig fontos visszajelzéseket kapok, amelyek segítenek helyes döntéseket hozni.

 

Miért tért vissza a HORSCH-hoz?

Visszatérésem a HORSCH-hoz nem volt eltervezve, csak úgy megtörtént. Intenzív mérlegelés után a családommal, e lehetőség mellett döntöttünk. Döntő tényező volt a jó személyes kapcsolat a tulajdonos családdal, és a HORSCH erős ügyfélközpontúsága: a vállalat mezőgazdasági gyökerei révén közel állunk az ügyfelekhez és a szántóföldi trendekhez. Saját cselekedeteinket mindig megnézzük, hogy valóban az ügyfelek javát szolgálják-e. Ez nagyon tetszik nekem, és mindig inspirál, hiszen én magam nemcsak gépészmérnök, hanem mezőgazdász is vagyok.

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: terraHORSCH 2019. 2. szám

 

 

Üzleti megoldások szegénység ellen

 

Dankwart Horsch elnökletével a Horsch család és a HORSCH vállalat támogatja a MEDA segélyszervezetet. Ennek elnöke és vezérigazgatója, Dorothy Nyambi nemrég Sitzenhofba látogatott. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek