Univerzális traktor gazdag felszereltséggel!

Univerzális traktor gazdag felszereltséggel!

Az ARION 400 traktorcsalád több mint 10 éve stabilan a magyar gazdák kedvelt könnyű univerzális mezőgazdasági vontatója. Cikkünkből kiderül, miért szolgál már számos gazdaságban ez a megbízható erőgép.

Minden új nap új kihívást jelent. Ezt a mezőgazdaságban dolgozók tudják a legjobban. Olyan munkatárs kell hát, amelyben feltétel nélkül meg lehet bízni. Amely nap mint nap, megbízhatóan azt nyújtja, amit elvárunk tőle. Az ARION 400 traktorcsalád tagjai megfelelnek ennek az elvárásnak. Ezt számos gazdaságban nagyon jól tudják már.

Felépítéséből fakadóan alkalmas növényápolási feladatok elvégzésére, épp úgy, mint vetési vagy szállítási feladatok ellátására. Sokoldalúságának megfelelően felszereltsége is tartogat opciókat, mely közül sok a magyarországi alapfelszerelés részét képezi.

Két ponton rugózott vezetőfülke, a légrugós vezetőülés, a kisülés alatt hűthető italhűtő rekesz, a többfunkciós joystick motorfordulatszám memória vagy akár az automata váltó teszik teljessé a felszereltséget, s könnyítik meg a gépkezelő munkáját. Igény szerint, gyári joystickkal, összesen 4 pár elektrohidraulikus kihelyezett kör teszik egyszerűbbé a munkát.

FPT gyártmányú erőforrás gondoskodik a mindenkor rendelkezésre álló és szükséges erőről. Ezen motorokat a mezőgazdaságban széles körben alkalmazzák, ami nem is csoda, hiszen ismérveik a tartósság, alacsony fogyasztás és nyomatékrugalmasság.

 

 

S hogy milyen ismérvek és felszereltségek teszik ezt az univerzális traktort megbízható munkatárssá?

FPT erőforrás: 4 hengeres hengerenként 4 szelepes, Common Rail befecskendező rendszer, turbófeltöltővel, töltőlevegő hűtéssel, SCR rendszerrel teljesíti az Euro 4-es normákat. Csupán AdBlue adalékanyag tankolása szükséges, nincs plusz szűrőkiégetés.

Quadrishift hajtómű: 16 előre hátrameneti sebességi fokozat 4 csoportra bontva, terhelés alatt kapcsolható fokozatok és a csoportok is kuplung használata nélkül, apró ujjmozdulattal kapcsolhatók.

Quadractiv váltóautomatikával pedig mind a 16 fokozatot motorfordulat, sebesség, terhelés függvényében automatikusan váltja a traktor. Ez nagy kezelői kényelmet jelent szállításkor, hiszen a kuplungot csak megálláskor szükséges használni.

Elektromos irányváltó: terhelés alatt kapcsolható bal oldali. Programozható irányváltás agresszivitás, illetve irányváltási sebességi fokozat is választható.

Többfunkciós joystick: sebességi fokozatok kapcsolása, motorfordulatszám memória, hátsó függesztés irányítása, opciós lehetőségként kihelyezett körök, homlokrakodó irányítása lehetséges.

CIS kijelző: hajtómű funkcióinak beállítására és visszajelzése, alapvető funkciók kezelése beállítása

Rugózott első híd: független felfüggesztésű munkahenger csillapított, kikapcsolható rugózott első híd

Rugózott kabin: két ponton rugózott vezetőfülke ARION 430-tól felfelé érhető el.

Hidraulika: 60-100 l/perc szállítási teljesítményű fogaskerék szivattyúval, vagy 110 l/perc zárt rendszerű terhelés érzékelős, mechanikus vagy elektrohidraulikus kihelyezett körökkel.

 

 

Többfunkciós joystick

CIS kijelzős

Rugózott első híd

Hidraulika

 

Tempomat: a kívánt haladási sebességet a traktor a motorfordulatszám és fokozat kapcsolásával automatikusan tartja.

Smart Stop: aktiválás után, 15 km/óra haladási sebességig, csupán fékpedál használatra kiemeli a kuplungot. Bálázás esetén kamranyitáskor elegendő fékpedált használni, fékpedál felengedésekor a traktor újraindul.

Karbantartás: egyszerű gyors hozzáférés, napi karbantartási feladatok gyorsan elvégezhetőek, hűtők takarítása pillanatok alatt elvégezhető. Olajszint ellenőrzéshez motorháztető nyitásra sincsen szükség.

 

További információért keresse területileg illetékes kollégáinkat!

 

Szöveg: Steinhauser Gábor termékmenedzser

Képek: CLAAS

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek