Új permetezőgép a Horsch-tól

Új permetezőgép a Horsch-tól

Belépő szintű vontatott permetezővel bővítette kínálatát a Horsch. A Leeb 4 AX tartálykapacitása 3800 liter, ugyanakkor felszereltségben a nagyobb testvéreit másolja. A típus Magyarországon 2019 elejétől lesz elérhető.

Az új Horsch Leeb 4 AX vontatott permetező a kisebb gazdaságok belépő szintű gépe lehet. A német cég a piacon már jelen lévő Leeb LT és Leeb GS eszközök sikerén felbuzdulva szélesítette ki palettáját. A Leeb 4 AX természetesen ugyanazzal a jól bevált szórókeret-megoldással rendelkezik, amely a nagyobb testvérein már bizonyított.

 

 

A 4000 literes tartállyal felszerelt Leeb 4 LT permetezőnél valamivel kisebb, 3800 liter tartálytérfogatú Leeb 4 AX BoomControl rendszere olyan aktív szórókeret-szabályozást jelent, amely megteremti az állományok kis szórásmagasságú permetezésének lehetőségét. A talajfelszín egyenetlenségeinek tökéletes követését azáltal teszi lehetővé, hogy a szórókeret mozgása teljesen független a permetező vázától.

„A gazdák kérésére fejlesztettük ki ezt a kisebb, ugyanakkor nagy teljesítményű és megbízható permetezőgépet” – mondta Stephen Burcham, a Horsch angliai képviseletének vezetője. A szigetországban a Leeb 4 AX 18-tól 30 méteres szórókeret-szélességig érhető el, 50 cm-es fúvókakiosztással. A 3800 literes műanyagtartályt 400 literes tisztavizes tartály egészíti ki. A TLT által működtetett membránszivattyú teljesítménye 270 vagy 400 l/min. A nyomtávolság 1,5–2,25 méter között állítható.

 

Kép: Horsch

Forrás: agrarunio.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek