Új eszközök a bajai KRESZ Parkban

Új eszközök a bajai KRESZ Parkban

2021. december 8-án az AXIÁL Kft. számos járművet, többek között gokartot, chopper gokartot, kerékpárt, futóbiciklit és pedálos traktort ajánlott fel a Bajai Polgárőr Egyesületnek, amelyek a KRESZ Parkot gazdagítják a jövőben.

A bajai AXIÁL Kft. jóvoltából új eszközökkel gyarapodott a Petőfi-szigeten található KRESZ Park. A Baja Város Önkormányzata által üzemeltetett, és a Bajai Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai támogatásával működő park biztonságos körülmények között nyújt lehetőséget a gyermekeknek az alapvető közlekedési szabályok és szituációk elsajátítására.
 


 

Az új eszközöket Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője, a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagja adta át a Bajai Polgárőregyesület képviseletében megjelent Sziráczki István polgárőrnek.

„Az AXIÁL Kft. jelentős járműflottával rendelkezik, melyek fenntartása elengedhetetlen az ügyfeleink gyors és pontos kiszolgálásához. Számos kollégánk hosszú órákat tölt nap, mint nap az utakon, feléjük és embertársaink felé is egytől-egyik a biztonságos közlekedés fontosságát közvetítjük. Ezért is csatlakoztunk néhány éve a Kecskeméti Rendőrkapitányság passzív biztonsági eszközök használatára irányuló kezdeményezéséhez, valamint működtünk közre a 14-18 évesek számára megrendezett Üzenet a biztonságért című előadáson. A gyerekeknek alacsonyabb a veszélyérzetük, éppen ezért szükséges biztonságos körülmények között megismertetni velük, hogy milyen szituációk merülhetnek fel az utakon és hogyan kell ilyenkor viselkedni. Bízunk benne, hogy a mai napon átadott járművek sok-sok különböző korosztályú gyermeket hozzásegítenek a balesetmentes közlekedéshez.” – nyilatkozta Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Az átadón részt vett András István rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos a Bajai Rendőrkapitányság vezetője is, aki megköszönte az újabb felajánlást. Kiemelte, hogy a helyi összefogással megvalósult és fejlődő KRESZ park nagymértékben elősegíti a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését, bővíti ismereteiket. A fiatal generáció gyakorlati oktatása jelentősen hozzájárulhat a gyermekeket érintő sérüléses közlekedési balesetek megelőzéséhez.

Gedovics Zoltán rendőr főtörzszászlós a Bajai Városi Balesetmegelőzési Bizottság titkára hangsúlyozta, hogy az új eszközök érdekesebbé, sokszínűbbé teszik a KRESZ parkban lévő oktatásokat és a gyakorlati feladatok végrehajtását.

 

Forrás: Bajai Rendőrkapitányság, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek