Tényleg drága gépet finanszíroztatni?

Tényleg drága gépet finanszíroztatni?

Gyakran tárgyalt kérdések közé tartozik a finanszírozás, ezért egy rövid példán keresztül szeretnénk irányt mutatni a pénzügyi szolgáltatásaink világában.
  • A készpénzre vagy a finanszírozással vásárolt gép a drágább? kérdezte tőlem nemrégiben egy régi ügyfelem. A kérdés hallatán azonnal felcsillant a szemem. Mostanság inkább mindenki túl költségesnek tartja a finanszírozást, nagy örömömre szolgált tehát, hogy valaki már eleve így közelít.
  • Természetesen a készpénzre vásárolt gép a drágább. Mondtam erre magabiztosan, és ezt nem csak a finanszírozással foglalkozó ember értékesítői szemlélete mondatja velem, valóban így is gondolom.
     


5 érvünk van egy 5 éves futamidejű gépfinanszírozási konstrukció mellett:
 

INFLÁCIÓ

A 2022-es átlagos infláció 14,5% volt. Egy piaci, fix kamatozású, forint alapú finanszírozás költsége alacsonyabb, mint amennyit a pénz romlik egy év alatt.

MAGAS BETÉTI KAMATOK

Például állampapírban a pénzünk akár évi 16%-ot is kamatozhat, ami szintén nettó nyereségként számolható.

TERMELŐESZKÖZT VÁSÁROLUNK

Ami annyit jelent, hogy a géppel, amit megvásároltunk dolgozni fogunk. Így valószínűsíthetően pénzt termelünk vele, tehát ez még további hozamot generál a fentieken túl.

LIKVIDITÁS

A jelenlegi bizonytalan piaci környezetben nagyon fontos szempont, hogy legyen likvid pénzünk, amihez bármikor nyúlhatunk. Nem érdemes azt egy könnyen, eszközfedezettel finanszírozható gépvásárlásra elkölteni.

SZÉCHENYI LÍZNG MAX+ / EUR ALAPÚ FINANSZÍROZÁS

Eddig egy piaci konstrukcióval számoltunk. Viszont, ha emeljük a tétet, és kihasználjuk a támogatott KAVOSZ lízing előnyeit, vagy belekóstolunk egy euró alapú finanszírozásba, akkor még kedvezőbb költségek mellett juthatunk forráshoz.

 

A fenti ügyféllel könnyen megegyeztünk. Gondolja át Ön is, és ne költse tartalékait gépvásárlásra!

Forduljon bizalommal területileg illetékes pénzügyi tanácsadójához további információért vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével:

 

AFS Kft. – A VÁLASZTÁS SZABADSÁGA

 

Kapcsolatfelvétel űrlap:

 


Elérhető

Kapcsolódó cikkek