Tedd könnyebbé a szegedi kisbetegek mindennapjait!

Tedd könnyebbé a szegedi kisbetegek mindennapjait!

Bár már a napokban hírt adtunk egy jótékonysági gyűjtésünkről, de még egy karitatív tevékenységhez csatlakoztunk, hiszen a két tevékenység nem zárja ki egymást.

Ezúttal a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának szervezett gyűjtést mutatjuk be, és kérjük Partnereink együttműködését, hogy minél több gyermeknek tudjunk segíteni.

 

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Biológiai és Kémiai Tudományok Osztálya karácsony közeledtével karitatív tevékenységként hirdette meg a kampányát a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikája számára.

Gyűjtés időtartama: 2021. október 31. – december 10.

Miket várunk?

  • színes ceruzákat
  • mesekönyveket, kifestőket
  • jól fertőtleníthető játékokat

 

A járványhelyzetre való tekintettel NEM gyűjthető:

  • édességek
  • plüss figurák
  • takarók

 

Gyűjtőpontjaink: AXIÁL Kft. bajai és hódmezővásárhelyi telephelyén elhelyezett dobozok

 

Allaga Henrietta, a Doktoranduszok Országos Szövetségének Biológiai és Kémiai Tudományok Osztályának elnökeként a dobozok elhelyezésekor megosztotta velünk, hogy elsősorban a bent fekvő kis betegeknek szeretnék az ajándékokat gyűjteni. A COVID-helyzet miatt vannak olyan gyerekek, akiknek hosszabb időtartamot kell a klinikán tölteniük a terápiás kezelésük miatt, és nem tudni, mennyire lesznek látogathatóak az ünnepek idején. A gyűjtött játékokkal, eszközökkel szeretnék a bent eltöltött időt komfortosabbá tenni számukra. Márton László Manax Kft. dolgozónkat büszkeséggel tölti el, hogy nevelt lánya, Henrietta ily módon támogatja a gyermekeket.

„Olyan játékokat várunk, amit könnyedén fertőtleníteni lehet.
Elsősorban a 3 éves kornál idősebb gyermekekre gondolunk, egészen a fiatal felnőtt korig. Azaz, ha olyan – például tudományok világáról szóló - könyvünk van, ami érdekes lehet egy 16 éves számára, akkor azokat is nagyon szívesen fogadjuk.”
 

 

Kérjük Partnereinket, Olvasóinkat, hogy akinek lehetősége van segíteni, elsősorban a fent felsorolt adományokkal járuljon hozzá a beteg gyermekek mindennapjainak megkönnyítésében.

A bajai és hódmezővásárhelyi alkatrészes kollégáinknál leadhatják ezeket, amelyeket ezúton előre is nagyon köszönünk!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó

Kép: Kürti Ivett

Elérhető

Kapcsolódó cikkek