Tavaszi szaktanári továbbképzés a MEGFOSZ rendezésével

Tavaszi szaktanári továbbképzés a MEGFOSZ rendezésével

2018. április 26-án került megrendezésre a Herman Ottó Intézet által szervezett és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének szakmai rendezésével a szaktanári továbbképzés a mezőgazdasági szakmacsoport szaktanárai részére.

 

 

A szaktanári továbbképzések az új, illetve az újszerű technológiák elméleti és gyakorlati bemutatását célozzák, esetenként gyakorlati lehetőséget is biztosítva a szaktanárok részére.


A továbbképzést a MEGFOSZ az ország két helyszínén, egy időben, egy tematika mentén rendezte meg, hogy az ország minden területéről érkező szaktanárok megismerjék gyakorlatban is az újszerű technológiákat. A dunántúli részen az AXIÁL Kft, míg a keleti országrészben a KITE Zrt. várta az érdeklődő szaktanárokat. A gyakorlati képzésre nagyon nagy volt az érdeklődés és a két helyszínen összesen 59 szaktanárnak tudtuk megtartani a továbbképzést.


Az egész nap témája az „Újszerű termelési technika/technológia gyakorlati alkalmazása és a digitalizáció megjelenése a gyakorlatban” volt. A délelőtti szakmai előadások után, délután a gyakorlatban is megtekinthették a logisztikai központotokat, szerviz műhelyeket és kipróbálhatták a gépeken ezeket a beállításokat.

 


A szaktanárok így még több gyakorlati tudással tudtak hazatérni és az itt kapott információkat, már a mezőgépésznek tanuló diákok számára is át tudják adni.


Köszönjük az AXIÁL Kft. és a KITE Zrt. vezetőségének és munkatársaiknak a rendezvény megszervezését valamint a Herman Ottó Intézetnek a szakoktató továbbképzés szervezését és a lehetőséget.

 

Szöveg: Viczián Ágnes - MEGFOSZ
Forrás és kép: MEGFOSZ / Mezogepesz.hu

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek