Tavasz van, dolgozzunk!

Tavasz van, dolgozzunk!

Itt a jó idő, éledezik a természet, a növények növekedésnek, fejlődésnek indulnak. Neki kell állnunk területeinkkel foglalkozni, és állatállományunk takarmányáról is gondoskodnunk kell. A CLAAS zöldsoros gépei nagy segítségünkre lehetnek a munkálatokban.

 

 

A CLAAS a szálastakarmány-betakarításra a különböző méretű üzemeknek a megfelelő betakarítási láncolatot kínálja. Az egymásra épülő munkafolyamatokat végző, egymással összhangban lévő gépek minden nap támogatják Önt a munkavégzésben, és ezáltal a legjobb eredmények elérését segítik elő. Nézzük meg, hogyan biztosítják a CLAAS DISCO kaszák a tökéletes eredményt minden kaszálási körülménynél!

 

A titok a hullámos kivitelezésben rejlik

A CLAAS kaszákkal tökéletes munkát lehet végezni bármely munkakörülménynél. Ennek elősegítésére minden CLAAS frontkasza és mindegyik új DISCO kasza a legkisebb CONTOUR hátsó kaszától kezdve a top-kategóriás DISCO AUTOSWATHER kaszáig, és minden DISCO F / FC / FRC az új MAX CUT kaszasínnel szerelt. A kaszasín központi szerkezetét a hullámos kialakítás adja, egyetlen darabból préselt, 3000 tonnás nyomóerővel. Ez a MAX CUT titka, amely megadja a szükséges erősséget és lehetővé teszi számos egyedi technikai részlet érvényesülését. A hullámos kialakítású kaszasín hatékonyan, kompromisszumok nélkül felel meg a mai kor támasztotta igényeknek.

 

A kaszasín központi szerkezetét a hullámos kialakítás adja

 

A hullámos kialakítás miatt a betétek is beljebb helyezkednek el, így a tárcsák még nagyobb átfedéssel dolgoznak, amivel nagy biztonsággal elkerülhető a kasza csíkozása. A jobb oldalon található vékonyabb betét tisztítóként, a bal oldalon található vastagabb betét pedig ellenkésként is szolgál. A speciális kialakítás gondoskodik az optimális terményáramlásról is. A vágás tökéletes: azon a ponton, ahol a késpárok elkezdenek távolodni egymástól, maximális az átfedés a „vágókörök” között. Minél nagyobb ez az átfedés, annál nagyobb a vágási felület.

 

Kiváló minőségű vágás maximális átfedéssel

 

A MAX CUT kaszasín borítása rendkívül erős, ez az optimális anyaghasználatnak köszönhető, így a MAX CUT kaszasín hullámos kialakítása, illetve a kis modulnyílásai kiváló erőt és ellenállást biztosítanak. A váz és a borítás között ultraprecíz az illeszkedés. Az innovatív csavarkialakítás tökéletes kapcsolatot biztosít, és nem gyakorol olyan gyengítő hatást, mint a hegesztés. Végül, de nem utolsó sorban, a nagy szilárdságú finomszemcsés acél biztosítja a MAX CUT kaszasín maximális élettartamát, akár extrém terhelés esetén is.

 

Erős borítás: rendkívül ellenálló a környezeti hatásokkal szemben

 

A már ismert SAFETY LINK biztonsági modult továbbfejlesztették, és nagyobb lett, mint korábban volt. A préselt szerkezet nagyobb teret jelent, illetve szükség esetén cseréje is könnyebb. A speciálisan lezárt duplagyűrűs golyóscsapágy biztosítja a maximális élettartamot. Minden egyes kaszatárcsát egy előre meghatározott töréspont véd.

 

Egyedi hajtásrendszer

A továbbfejlesztett meghajtás adja a MAX CUT páratlanul hatékony teljesítményét. A hullámos kialakítás lehetővé teszi, hogy a nagy kerekek 2 ponthoz kapcsolódva, elöl helyezkedjenek el. A MAX CUT kaszasín folyamatosan olajozott, így nem igényel karbantartást. A kaszasín használata üzemanyag-takarékos, mivel a széles talpaknak köszönhetően rendkívül könnyű a lábnyom, így kisebb az anyagfelhasználás és kisebb az ellenállás is. A kaszasínt csökkentett fordulatszámmal is lehet futtatni (850 fordulat/perc). Ez nem hat hátrányosan a vágási minőségre, továbbá 16%-os üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tesz.

 

 

Precizitás minden részletben

A különlegesen finomra munkált fogaskerekek optimális erőátviteli hatékonyságot biztosítanak. A méretük miatt sokkal kisebb fordulatszámmal forognak, ezáltal csendes működést, és kisebb kopást eredményeznek. A laprugós késtartó elülső pereme nagy kopásállóságú wolframkarbid réteggel van bevonva, ami hosszú élettartamot biztosít. A speciális kialakítás, illetve a kiegészítő kopó és cserélhető csavarfejek optimális terményáramlást és kopásállóságot biztosítanak. A teljes elfordulásra képes kések elkerülik az akadályokat és mindenféle oldalirányú behatást. Ez azt jelenti, hogy megfordítás előtt is mindkét oldaluk használható.

Kaszáinkkal partnereink a leghatékonyabban tudnak dolgozni. Ha ön is szeretné a legnagyobb hatékonyságot elérni, és területeiből a lehető legtöbbet kihozni, forduljon bizalommal a CLAAS Géposztály területileg illetékes kollégáihoz, akik segítenek Önnek a legmegfelelőbb gépet kiválasztani!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek