Találkozzunk 2021-ben!

Találkozzunk 2021-ben!

A Hód-Mezőgazda Zrt. 2005-ben szervezte meg először az Állattenyésztési Napokat, mint nem állami cég, hanem mint szakmai befektetők magántulajdonában lévő gazdaság. Az új tulajdonosok nemcsak vállalták a kiállítás megrendezését, tovább is fejlesztették.

Ekkor csatlakozott hozzá az I. Mezőgazda Expo, ami a kor igényét és követelményét, a több lábon álló gazdálkodást kívánta szemléltetni Vásárhelyen. Hogy a társaság tulajdonosai és igazgatósága milyen érzésekkel „engedte el” az idei kiállítást, arról Harsányi Zsoltot kérdeztük.

„Közös munkánk az Alföldi Állattenyésztési Napok fő rendezőjével, a Hód-Mezőgazda Zrt.-vel munka-, egészen pontosan kiállítói kapcsolatként 2000-ben indult, amikor is – az első fecskék közt – Hódmezővásárhelyre mezőgazdasági technikát vittünk. A kiállítást ebben az időszakban ugyan nagy érdeklődés övezte, de maga a rendezvény többnyire veszteséggel járt. Ennek ellenére a 2004-es év második felétől a legkevésbé sem önös érdekek miatt szorgalmaztuk többedmagunkkal annak életben tartását, a gépkiállítás bővítését, a kiállítási terület fejlesztését. Hittünk abban, hogy a magyar gazdáknak is látniuk kell mindazt a tudást, amit a mezőgazdaság területén dolgozók a különböző ágazatokban felhalmoztak.

Az azóta eltelt több mint 15 évben rengeteg időt, pénzt, energiát áldoztunk az Állattenyésztési Napokra, kezdve a területbővítéstől, karámok, istállók építésén á utak kialakításáig – ez utóbbiba beleértve mind a területen belüli, mind a kiállításhoz vezető hálózatot. Az Állattenyésztési Napok megközelítése korábban rendkívüli terhet rótt minden érintettre, már azonban már 3 irányból érhető el a helyszín, s ennek köszönhetően a parkolási gondokat is sikerült felszámolnunk. Az európai színvonal nem csupán az igényesen kialakított standokon, területeken, hanem a legeldugottabb szegletekben is tetten érhető, legyen az a folyamatos felújítást, gondozást igénylő nádtető vagy akár egy illemhely. A szociális blokkokra 2016-ban 50 millió forintot költöttünk, az ott tapasztalható tisztaság Európában is páratlan.

Célunkat elértük, napjainkra az állattenyésztést kiszolgáló ipar, eszközök anyagok, hivatalok és finanszírozó intézmények sokasága mutatja meg magát Hódmezővásárhelyen, s a rendezvény a budapesti AgrárgépShow mellett a tavaszi állattenyésztési gépek legnagyobb szabadtéri kiállításává vált.

Most sajnos a májusi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok megrendezését el kell engednünk, de az évek során létrehozott óriási értéket a következő rendezvényig vigyázzuk, karbantartjuk, fizetési kötelezettségeinknek eleget teszünk és megingathatatlan hittel készülünk a 2021-es évre, bízva abban, hogy a járvány után fellélegezve mind a kiállítók szándéka, mind a magyar mezőgazdaság jövőbeni helyzete, de főleg mindannyiunk jó egészsége lehetővé teszi kiállításunk további sikeres megrendezését.”

 

 

Forrás: Magyar Mezőgazdaság 2020. május 6. 19. oldal

Kép: AXIÁL Kft., Hód-Mezőgazda Zrt.

 

 

Interjú Antal Gáborral a vásárhelyi kiállítás lemondásának hátteréről

 

Idén ELMARAD a vásárhelyi kiállítás. A hír futótűzként terjedt, hiszen a szakmánk legnagyobb idei évi rendezvényéről van szó. - olvasható a Magyar Állattenyésztők Szövetsége honlapján. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek