Interjú Antal Gáborral a vásárhelyi kiállítás lemondásának hátteréről

Interjú Antal Gáborral a vásárhelyi kiállítás lemondásának hátteréről

Idén ELMARAD a vásárhelyi kiállítás. A hír futótűzként terjedt, hiszen a szakmánk legnagyobb idei évi rendezvényéről van szó. - olvasható a Magyar Állattenyésztők Szövetsége honlapján.

Figyelembe véve a coronavírus járvány megfékezésére meghozott kormányzati intézkedéseket és a WHO világjárvány deklarációját, a május 7-8-9-re tervezett XXVII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok megtartását törölték a szervezők. A kiállítás nemcsak az állattenyésztés, de az egész a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai ünnepe, amelyet kezdetektől fogva a Hód-Mezőgazda Zrt. szervez, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek aktív közreműködésével. A döntésről, annak hátteréről és következményeiről ANTAL GÁBOR vezérigazgatót kérdezte a szövetség.

 

Mikor érezték először, hogy a járvány a kiállítást is érinteni fogja?

Legelőször komolyan ez akkor merült fel bennünk, amikor megjelent Magyarországon az első koronavírusos beteg. A Hód-Mezőgazda Zrt.-nél március 6-án már bevezettük a saját pandémiás tervünket és el kellett gondolkodni azon is, hogy mi a realitása a kiállítás megtartásának. Amikor a kormány meghozta határozatát a vészhelyzetre tekintettel, előre jelezve azt a konszenzust, miszerint jelen vállság-állapot inkább hónapok, mint hetek folyamata, akkor döntöttük úgy, hogy az idei kiállítás elmarad.

 

 A döntés előtt kikkel konzultáltatak és milyen szempontokat vettek figyelembe?

A kollégákkal és a tulajdonosunkkal konzultáltunk, de egységes volt az álláspont abban, most ezt kell tennünk, ez a leghelyesebb döntés. Munkatársainkkal a határozat előtt kerestük és megvizsgáltuk az esetleges „esőnap” lehetőségét, vagyis azt az időpontot, ami „B” verziónak esélyes lehet a kiállítás elhalasztására, de sajnos nem találtunk ennek megfelelőt. Júniusban úgy látjuk ez esélytelen, így a nyár ezután már kiesik. Amennyiben őszre rendeződik a helyet, az megint nem megoldható, mert ősszel több szakmai rendezvény is van, akkor megint értelmetlen a megrendezés.

 

 Mik voltak az első reakciók?

Sok visszajelzést kaptunk már eddig, amelyekben megerősítettek a döntésünkben. Többen elmondták, nagyon sajnálják és várták a kiállítást, illetve sokan méltatták, miszerint Magyarország legjobb rendezvényének tartják azt, de ezzel együtt biztosítottak arról, megértik a határozatunkat és mindenkinek – velünk együtt – erőt, egészséget és kitartást kívántak!

 

 Mekkora kárt jelent a cégnek a rendezvény lemondása?

Pontosan még nem tudtuk összeszámolni, de ilyenkor, a kiállítás előtt szűk két hónappal már jelentős szervezésben vagyunk. Sokat dolgoztunk már egyebek mellett a rendezvény marketingjén, az ehhez kapcsolódó anyagok nyomtatása szinte kész. Így a reklám- és sajtó hirdetési elemek is elkészültek. Természetesen a beruházással kapcsolatos folyamatok is elindultak már, a csarnokban felújításokat kezdtünk el. A villamoshálózat fejlesztését, a nádtetők kijavításának nagy részét is kiviteleztük. Nagyságrendileg több tízmillió forintos a kár, ami – bevétel híján – akár százmilliós nagyságrendre is rúghat.

 

 Mikor leszünk túl ezen a járványon és változik e ettől valami?

Remélem, hogy az előrejelzések szerint valamikor nyár végére kikerülhetünk a válságos időszakból, persze nem vagyok szakember, így ezt pontosan nem tudom megmondani. Nem változik ettől semmi, mi újra tárt kapukkal várjuk a kiállítókat és az érdeklődőket 2021 májusában!

 

Forrás: allattenyesztok.hu

 

 

Elmarad a XXVII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok


A Covid-19 pandémiára való tekintettel idén elmarad az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhelyen, így az AXIÁL Kft. se lesz jelen kiállítóként a rendezvényen. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek