Szoftverek az intelligens gazdaságmanagementhez

Szoftverek az intelligens gazdaságmanagementhez

A munkaidő értékes erőforrás minden vállalatvezető számára, mert az idő munkabért és megművelt területet is jelent. Ezért az AGCO / Fendt mindig olyan technikai megoldásokon dolgozik, amelyek segítik az ügyfeleket a m

A három új megoldás:

• NEXT Machine Management 

• agrirouter™ (DKE) 

• NEXT Wayline Converter

 

 

NEXT Machine Management: Tervezés, ellenőrzés, elemzés és dokumentálás 

NEXT Machine Management egy szoftvermodul, amellyel valamennyi gép egyszerűen hozzárendelhető ahhoz a folyamathoz, amit éppen végez. Így a valós idejű megjelenítés és a monitorozás, a feladatok tervezése és diszponálása is megoldható. Az üzemeltető a folyamatokról jobb áttekintést, ill. azok jövőbeli javításához alapinformációkat kap.

Az agrirouter™ adatcserélő felülettel való kapcsolaton keresztül és az opción keresztül  mely gyártó specifikus adatokat is tartalmaz  agronómiai gépjellemzők kerülnek be a rendszerbe. A ProfiPlus verzióval rendelkező Fendt-ügyfelek, valamint a VarioDoc Pro dokumentációs rendszer rendelkezik mind a megfelelő telemetriás előkészítő berendezéssel, mind a megfelelő adatfeldolgozó rendszerrel, hogy képes legyen teljes mértékben kihasználni a NEXT Machine Management-et.

Így például a NEXT Machine Management könnyedén át tudja vinni a táblahatárokat vagy nyomvonalakat a VarioGuide rendszer számára csakúgy, mint a kijuttatási térképeket a VariableRateControl alkalmazásokhoz.

Ez a moduláris, nyitott átfogó koncepció lehetővé teszi a gazdálkodó számára, hogy központosított adattárolást és az erre alapozott digitális üzemszervezést, amelyet saját igényeire szabhatja.

A webes technológia lehetővé teszi a helytől független munkavégzést: a mezőgazdasági termelő bármikor hozzáférhet adataihoz mobileszközökön keresztül.

Egy további okostelefon alkalmazás segítségével, amely mind iOS, mind pedig Android számára elérhető lesz, az "NEXT Maschine Managment" modul az "analóg" (elektronika nélküli) gépek számára is használható.

 

Adatbiztonság és adatintegritás

A modul 2018 második negyedévétől német, angol és francia nyelven érhető el. Az alkalmazás a magas európai IT-biztonsági szabványokon alapul. Az adatok tulajdonosai és kezelője a mezőgazdasági termelő.

A hat mezőgazdasági gépgyártó, az AGCO, a Krone, a Kuhn, a Lemken, a Pöttinger és a Rauch, valamint a FarmFacts nevű mezőgazdasági szoftvergyártó cég szövetkeztek azzal a céllal, hogy a mezőgazdasági termelőknek és bérvállalkozóknak – gyártó független gépadat-management megoldásokat kínáljanak.

 

 

Az új agrirouter™: Az adatátvitel nyílt megközelítése

Mostanáig nem volt lehetőség vegyes gépekkel rendelkező vállalatok számára, hogy az adatokat a járműparkban kicseréljék. Az új agrirouter ™ egyszerűsíti az adatcserét és ezáltal a működési eljárásokat, csökkenti az adminisztratív költségeket és javítja a jövedelmezőséget.

Az agrirouter ™ olyan adatcsere-platform, amely lehetővé teszi a gazdálkodók és a bérvállalkozók számára, hogy könnyen kicserélhessék adataikat gépeik és mezőgazdasági agrárszoftvereik között.

A Fendt ügyfelek számára az agrirouter ™ a Fendt VarioDoc Pro dokumentációs rendszerének sokoldalúbb használatát teszi lehetővé. 2017 novemberétől a ProfiPlus felszereltségű Fendt 500 Variotól a Fendt 1000 Varioig összes széria tartalmazza a VarioDoc Pro dokumentációs rendszert. Ez lehetővé teszi a agrirouter ™ -hoz kapcsolt kijutatási térképek adatainak problémamentes adatcseréjét különböző gépek között.

Az agrirouter ™ felhasználók az Agritechnica 2017-ből regisztrálhatják magukat, majd személyi számítógépeiken, táblagépükön vagy okostelefonjukon létrehozhatják a saját agrirouter™ kapcsolatukat a gépek és szoftverük beállításával. A hivatalos bevezetés 2018 tavaszán kezdődik.

A vezérlés és a használat bármely internetes eszközön keresztül történhet. A felhasználó összeállítja saját személyes agrirouterét, és meghatározza azokat a szabályokat, kik kommunikálnak kivel és milyen adatokkal. Az alapbeállítások egyszer készülnek rögzítésre, és egyszerűsítik a kezelést, de bármikor megváltoztathatók. A saját gépek csatlakoztatása az agrirouter ™ -hez a gép VarioDoc Pro interfészén keresztül történik.

A meglévő gépekhez is lehetséges az utólagos felszerelés. Mind a rendelkezésre álló kommunikációs egységek, mind a használható mezőgazdasági szoftveralkalmazások a piacon hozzáférhetők.

 

Adatbiztonság és adatintegritás

Mindig a felhasználó határozza meg, hogy mi történik az adataival. Minden tevékenység megfelel az aktuális adatvédelmi irányelveknek, vagy még további biztonsági szempontból fontos szigorításokat tartalmaz. Az agrirouter ™ adatokat továbbít, de nem tárolja azokat véglegesen. Az agrirouter ™ a DKE-Data GmbH & Co. KG terméke. Jelenleg az AGCO, az Amazone, a Deutz-Fahr, a Grimme, a Horsch, a Krone, a Kuhn, a Lemken, a Pöttinger és a Rauch (ábécés sorrendben) társaságok tartoznak ehhez a nonprofit szervezethez. A konzorcium minden tagja egy szavazattal rendelkezik.

 

 

NEXT Wayline Converter: Útvonalak és területhatárok, amelyek minden gépen használhatók

Napjainkban a géptulajdonosok jellemzően több különböző gyártótól származó kormányzási rendszert használnak. Mindazonáltal ugyanazt a nyomvonalat és területhatárokat szeretnék használni valamennyi gépükön. A bérvállalkozók az ügyfeleiktől kapják a területhatárokat és kívánt nyomvonalakat, de adott esetben egy másik automatikus kormányrendszert használnak. 

Sok ügyfél nehézsége, hogy a GNSS alapú kormányrendszerek gyártói különböző formátumokat használnak a földrajzi adatok cseréjére. Ennek eredményeképpen a nyomvonalak és a területhatárok nem kompatibilisek a különböző gyártók között. Ennek az adatcserének a fontossága azonban a gyakorlatban egyre növekszik az olyan új követelményeknek köszönhetően, mint a Strip Till (sávos művelés) és a Controlled traffic farming (tervezet nyomvonalon történő művelés).

 A FarmFacts, a BayWa AG és az AGCO Corporation (NYSE: AGCO) társaságok közös vállalkozása közösen kifejlesztették az új NEXT Wayline Converter-t, melyet a Fuse® biztosít. Új web alapú eszközként a konverter az egyik márkától a másikig átkonvertálja az adatokat. Ez lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy különböző forrásokból származó földrajzi információkat és a különböző gépi terminálok között adatokat, például egyenes vonalakat vagy terephatárokat cseréljenek.

 

Az új nyomvonal konverter gyártó-függetlenül képes feldolgozni a meglévő adatformátumokat az alábbi kormányrendszerek esetében:

AGCO’s VarioGuide™ (Fendt)

AGCO’s Auto-Guide™ (Challenger, Massey Ferguson, Valtra, Gleaner)

Topcon Auto Steering System: támogatja AGCO C 3000 Shape adatok, csak 3.17 verzió. Nem támogatja: 3.22

CNH: támogatja Voyager I & II 

Trimble Guidance Systems: támogatja AgGPS

John Deere AutoTrac System: támogatja GS3 2630, John Deere Greenstar™. Az adatok importálhatók és konvertálhatók minden AGCO adatformátumba; Az AGCO adatok azonban nem konvertálhatók a Greenstar formátumba. A Greenstar™ adatok csak KML, Shape és ISOXML adatformátumokká konvertálhatók. ISOXML Version 2 file formátum (taskdata.xml) .

 

A gazdálkodók és a bérvállalkozók számára a nyomvonalak és területhatárok gyártó-független használata jelentősen csökkenteni fogja a munka- és inputanyag felhasználási költségeiket. Az AGCO ügyfelek hozzáférést kapnak a NEXT Wayline Converterhez, amivel bejelentkezhetnek a FarmFacts weboldalra, és gyorsan és egyszerűen konvertálják adataikat. A NEXT Wayline Converter az Agritechnica 2017 összes Fendt ügyfele számára elérhető.

 

Fordította: Kresz Gábor, Fendt referens

Forrás és kép: Fendt

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek