Rendhagyó Nemzeti Vágtán tüsténkedtek az AXIÁL Kft. gépei

Rendhagyó Nemzeti Vágtán tüsténkedtek az AXIÁL Kft. gépei

Az AXIÁL Kft. és a Manax Kft. évek óta gépekkel támogatja a Nemzeti Vágta munkálatait. 2020-ban sem volt ez másként, annak ellenére, hogy most – a koronavírus miatt – rendhagyó eseményt rendeztek meg a szervezők.

2020. október 10-11-én a szervezők a Nemzeti Vágtát a járványhelyzet miatt közönség nélkül rendezték meg a budapesti Hősök terén. Bár a lovassportok iránt érdeklődők lelátók híján személyesen nem követhették a verseny menetét, de természetesen, aki kíváncsi volt, az nem maradt le róla. A Duna televízió élőben közvetítette a futamokat, melyeket IDE kattintva tud visszanézni!

 

 

A programok között szerepelt idén a lovas magasugrató országos rekordkísérlet, a kocsitoló verseny és a fogatvágta, amelyen különleges régi szkíta harci szekeret mintázó kocsik indultak. Idén is volt Kishuszár Vágta gróf Andrássy Gyula tiszteletére (nyert: Fekete Emma, Vácduka lovasa BT Silver Moon nevű lován), sőt nemzetközi futam is volt (nyert Szlovénia képviselője).

 

 

A hétvégén összesen 72 lovas mérte össze az erejét, 12 lovas juthatott be a középfutamokba és mindössze csak 5 mehetett közülük a döntőbe. Ördög Alen, Porva lovasa Ricardó nevű lován nyerte a 13. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap. A leggyorsabb lovas címet elnyert versenyző egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat, a nemzeti vágta vándordíját vette át az ünnepélyes díjátadón – olvashatjuk a Magyar Nemzet honlapján.

Az esemény rakodási munkálatait 2 db Manitou rakodógép, a pálya rendezését 1 db Fendt és 1 db Landini erőgép segítette, melyet 2020-ban is az AXIÁL Kft. és a Manax Kft. biztosított a nemzeti történelmet őrző lovasverseny számára.

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Umenhoffer Péter, marketingigazgató

Kép: Stern Communications, BMC

Forrás: Magyar Nemzet

Elérhető

Kapcsolódó cikkek