Precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzés indul Hódmezővásárhelyen

Precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzés indul Hódmezővásárhelyen

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2019 őszén elindítja a Precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzését Hódmezővásárhelyen, az oktatásban 2 kollégánk is részt fog venni!

Precíziós gazdálkodás nélkül lassan elképzelhetetlen a mezőgazdaság, hiszen a megfelelő célzás és időzítés mára elengedhetetlen a költség- és környezettudatos gazdálkodás elérése érdekében.

Mindemellett a technológia az élet minden területén rohamos léptékben fejlődik, ma már az okos készülékek használata mindenki számára evidens, és egyre kevésbé riadnak meg az idősebbek sem például az applikáció, felhő, adat integráció, le- és feltöltés szavaktól.

A napjainkban felmerülő kihívásokra válaszul szervezte meg a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi kara az újonnan induló képzésüket, amelynél kiemelt figyelmet szentelnek a drónok mezőgazdasági alkalmazásának.

A képzés megálmodói már számos esetben szembesültek azzal a ténnyel, hogy a helyspecifikus gazdálkodás bevezetése rengeteg problémát megold, mint például:

  • a munkaminőség, a dolgozói munkamorál és a munkafegyelem azonnali javítása,
  • a technológiai fejlődés jelentős felgyorsítása, ezáltal gyorsabb alkalmazkodás a változó gazdálkodási körülményekhez,
  • az egyre erősebben jelentkező munkaerőhiány kezelése,
  • az inputanyagok célszerűbb, okszerűbb felhasználása, és
  • a környezetvédelmi követelményeknek való jobb megfelelés.

Mindannak érdekében, hogy a képzést minél gyakorlatiasabbá, naprakészebbé tegyék, számos szakembert kértek fel az oktatásban való részvételre – az AXIÁL Kft. részéről dr. Mesterházi Péter Ákos és Okvátovity István fogja a tervek szerint több tantárgy ismereteit átadni.

 

A képzés részletes feltételei megtalálhatóak a kari honlapon.

A képzés levelező rendszerű, a tanulmányi idő 3 félév péntek-szombati, vagy csütörtök-péntek-szombati konzultációkkal. A képzés önköltséges, részletfizetési lehetőséget biztosítanak.

A jelentkezés határideje: 2019. augusztus 23.

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Kép: mgk.u-szeged.hu

 

 

Precíziós gazdálkodást támogató szoftveres megoldások

 

A helyspecifikus gazdálkodás támogatására szükség van hatékony szoftveres háttérmegoldásokra is, melyek segítségével a különböző formátumú adatokat könnyen, gyorsan kezelni tudjuk. Cikkünkben az AXIÁL Kft. által forgalmazott lehetőségekről olvashat. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek