„Nincs olyan gép, amely nem alkalmas precíziós gazdálkodásra”

„Nincs olyan gép, amely nem alkalmas precíziós gazdálkodásra”

Lemarad, aki nem alkalmazza a precíziós technikákat? Hogyan fogjak neki? Hogyan gyűjtsek adatot? Hogyan értelmezzem ezeket? – e kérdések merültek fel a múlt heti PREGA konferencián, ahol az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője is előadott.

Azok a gazdálkodók, akik elzárkóznak a precíziós technológiák használatától, lemaradnak az agrárium rohamos fejlődésével lépést tartani igyekvő társaiktól – halljuk gyakran. Arról ugyanakkor ritkábban esik szó, hogy az innovatív megoldások sokasága egyfajta útvesztőként is szolgálhat azok számára, akik kellő felkészültség hiányában próbálják alkalmazni őket. Az idei Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Kiállítás – a PREGA – e téren is tudott hasznos ismeretekkel szolgálni a gazdáknak, többek között a precíziós szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó szekcióban előadást tartott szakemberek jóvoltából.

 

 

A szekció programjaiban különös fontossággal bírtak a legmodernebb mezőgazdasági technológiák terén komoly tapasztalattal bíró cégek képviselőinek előadásai. Elsőként Mesterházi Péter Ákos, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője szólalt fel, aki nem tagadta, sok kihívásnak kell megfelelnie s legalább annyi tényezőt kell figyelembe vennie annak, aki készen áll a precíziós technikák alkalmazására. „A cél a racionálisabb inputfelhasználás, a hatékonyság és a jövedelmezőség növelése” – tért ki a szakember arra, miért is érdemes használni azokat. Mesterházi Péter Ákos ezt követően a modern mezőgépek legfontosabb ismérveiről beszélt, majd hozzátette: „nincs olyan gép, amely nem alkalmas precíziós gazdálkodásra, ellenben van olyan GPS-eszköz, amely nem alkalmas az adott gép vezérlésére.”

Mint mondta, a modern vezérlési és kormányzási megoldásokon túl a járművek közti adatkommunikáció is rendkívül fontos, különösképp, ha például két, hozammérésre alkalmas betakarítógép dolgozik egymás mellett.

 

Az AXIÁL Kft. által kínált megoldásokról érdeklődjön területi képviselőinknél!

 

Forrás, kép, teljes cikk: magyarmezogazdasag.hu

 

 

Híreink precíziós gazdálkodás témakörben

 

Ismerje meg az AXIÁL Kft. által forgalmazott GPS-eszközöket, pillantson be Trimble gépkezelői kurzusaink anyagába, kövesse nyomon a legújabb precíziós eszközökkel kapcsolatos akcióinkat! Minden axiálos GPS-hír egy helyen! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek