Nemzetközi Zöld Hét volt Berlinben

Nemzetközi Zöld Hét volt Berlinben

Január 18-27. között tartották a 84. Nemzetközi Zöld Hét kiállítást, amelynek Berlin adott otthont. Az idei gazdálkodással, táplálkozással, kertészettel foglalkozó rendezvényre 1750 kiállító érkezett 61 országból. A Fendt is bemutatta gépeit.

Ígéretes 2019

„Már befejeztük 2018-at. Nagyon jó év volt mind az AGCO csoport, mint a Fendt márka számra” – mondta Peter-Josef Paffen, az AGCO / Fendt igazgatótanácsának elnöke. „Sikerült elérni, illetve meghaladnunk a saját céljainkat, különösen a traktorértékesítésben és más területeken is. Az új évet nagyon tisztességes megrendelésekkel indítottuk, ami nagyszerű kezdetet jelent a gyártósorunknak.” – értékelte az elnök.

 

 

Az 1000 tó országa a Nemzetközi Zöld Hét partnere

Az 1000 tó országa vagyis Európa legészakabbi mezőgazdasági országa, Finnország a 2019-es berlini kiállítás partnerországa. Az északi tenyészidőszak nagyon rövid, de intenzív. Az „1000 tó országában” az erdőgazdálkodás, a vadászat és a halászat dominál, de Finnország a világ egyik legnagyobb zabtermesztője és exportőre.

„A Fendt 2020 stratégiánknak megfelelően 20.000 erőgépet akarunk építeni 2020-ban. Az ambiciózus cél elérése érdekében minden piacon jelen kell lennünk” – mondja Peter-Josef Paffen. „A finn mezőgazdasági technológiai piac nem nagy, de érdekes. A traktorok jelenlegi piaci részesedése alig 6% alatti, de a következő két évben kétjegyű számra szeretnénk növelni.”

 

 

Fejlesztés Afrikában

A Gerd Müller, a fejlesztésért felelős német miniszter és Marint Richenhagen, az AGCO elnök-vezérigazgatója a 84. Nemzetközi Zöld Hét megnyitóján szándéknyilatkozatot írt alá az afrikai kontinens jövőbeli közös fejlesztési projektjeire vonatkozóan.

„A Fejlesztési Minisztérium számos helyen jelen van Afrikában, ahol részt veszünk a gazdálkodók képzésében” – mondta Martin Richenhagen, az AGCO elnök-vezérigazgatója. Továbbá kidolgoztuk „A farm a dobozban” koncepciót, amely egy gépesített kezdőcsomag azon gazdálkodók számára, akik még gépek nélkül dolgoznak.”

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép, teljes cikk: Fendt

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek