Nap mint nap használatban és húszezer üzemóra után is jól működik! (+videó)

Nap mint nap használatban és húszezer üzemóra után is jól működik! (+videó)

Az RMH megbízhatóságát alátámasztó videót kaptunk Beledről, melyet ezúton szeretnénk olvasóinkkal, követőinkkel is megosztani.

 

A szóban forgó RMH Mixellent 20 típusú önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsit 2013 márciusában üzemeltük be Beleden az Extra-Tej Kft-nél. A gép egészen 2017 júniusáig a tehenészeti telep egyetlen önjáró etetőkocsijaként egymaga végezte a TMR-be kerülő szálastakarmány előaprítását és az etetést is. Ez idő alatt 17.000 üzemórát futott, mindezt pedig komolyabb felújítás, kellemetlen üzemszünet nélkül. Ekkor vásárolta meg a telep az utódját, egy Turbomix 22-est szintén az RMH flottából, a Mixellent pedig azóta a tartalékkocsi szerepét tölti be, amely e szerepe mellett a szálastakarmány napi előaprítását és a nem termelő csoportok etetését (szárazon álló, előkészítő) továbbra is ellátja.

 

Videó: Extra-Tej Kft.

 

Itt meg kell jegyeznünk, hogy fontos, a tartalékgép napi rendszerességgel történő üzemeltetése is, különben a rágcsálók vagy épp az öregedés következtében épp akkor nem lesz hadra fogható, amikor a főkocsi pl. szerviz miatt kiesik a napi rutinból.

Így történt, hogy az utóbbi négy évben már valamivel kisebb igénybevétel mellett, de továbbra is gyűjtötte az üzemórákat a beledi Mixellent is. 2021. április 7-én pedig fordulóponthoz érkezett, az üzemóra számlálója átlépte a bűvös húszezres számot! Gratulálunk a beledi kollégáknak a gondos karbantartásnak köszönhető hosszú üzemidőhöz, és továbbra is jó egészséget kívánunk az üzemeltetéséhez!

 

Szöveg: Fehér Ottó, kereskedelmi igazgató, Gépüzletág

 

Videó: AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek